הילדים שלי מכורים לאגרול!! ובאופן כללי אוכל אסייאתי הוא בין המועדפים עליהם.
שנים שהכנתי אגרול אבל בדרך קצת שונה. קודם הקפצתי את הירקות ולאחר מכן סיננתי נוזלים. בשישי האחרון שוחחתי עם האחיות שלי ושיתפתי שאני מצלמת אגרול.
שתיהן הציעו לי לנסות להכין מבלי להקפיץ את הירקות. אני כמובן קפצתי על המציאה, כמה שפחות כלים יותר טוב😍
בואו נגיד שיצאו אגרולים הכי טעימים שהכנתי עד היום..
המרכיבים:
חבילת דפי סיגר/אגרול
חצי כרוב פרוס דק מאוד (מנדולינה)
3 בצלים ירוקים חתוכים למקלות דקים
2 גזרים חצוכים לג׳וליאנים
2 כוסות נבטים
כפית ג׳ינג׳ר טרי חתוך למקלות דקיקים
חופן עלי כוסברה קצוצים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב סויה מתוקה
מעט שמן שומשום (כמה טיפות)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
לסגירת האגרולים:
2 כפיות קמח
רבע כוס מים
מערבבים היטב
אופן ההכנה:
מניחים את כל הירקות והתבלינים בקערה ולשים!! היטב. מניחים בצד לחצי שעה.
מעבירים את הירקות למסננת צפופה לשעה.
מניחים עלה סיגר על משטח העבודה ומניחים כך גדושה של ירקות בקצה העלה.
מקפלים שוליים למרכז ומגלגלים. מניחים מעט מתערובת הקמח שהכנו (הדבק) וסוגרים את האגרול.
ממשיכים כך עם כל השאר.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האגרולים עד הזהבה עמוקה.
מגישים לצד רוטב צ׳ילי מתוק/כל רוטב אחר שאוהבים.
הערות:
לאפייה בתנור, מתיזים ספריי שמן על נייר האפייה בנדיבות ומעל האגרולים.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו ואופים עד הזהבה.
11 תגובה
לילי
טריאקי יכול להחליף סויה מתוקה או שהטעם שונה?
ענת אלישע
הטעם שונה יקירה
שושי ן אורי
מכינה את האגרולעם. עד שלא אקבל תגובות מהילדים לא אוכל לחוות דעה. כרגע נראה קל וטעים…..♥️♥️benuri47@gmail.com
עדן כהן
נראה מדהים! אפשר להקפיא את האגרול לפני ההכנה?
ענת אלישע
כן יקירה אין בעיה
נטע
וואוו.
הכרתי את האתר שלך ממש לפני מס’ ימים וראיתי את המתכון המושלם הזה.
יצא לי טעים ברמותתתת!!
אני חייבת לתת לך טיפ מטורף – יש רוטב מושלם של “כלום ושום דבר עבודה” כלשונך 🙂 שמשדרג את האגרול המושלם שלך ומוסיף לו יתר תענוג
חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק/ חריף
חופן כוסברה טריה קצוצה דק דק
שן שום גדולה כתושה.
מערבבים יחד וטובלים את האגרול.
* זהירות – ממכר!*
ענת אלישע
נשמע מטורףףףף
אורנית
מה יכול להחליף סויה מתוקה? רוטב צ’ילי מתוק אולי? או משהו אחר
ענת אלישע
כפית סויה וכף סילאן טבעי
מיכל
רק להגיד תודה!
יצא מעולההה!
ורעיון פצצה לא להקפיץ את הירקות – זה חסך זמן, התעסקות ולכלוך
והיה ממש טעים ככה!
פולי
נראה וואוו