אמאאא איך אני אוהבת את חג הסוכות. בעיניי זה החג הכי שמח שיש!! טוב נו באופן כללי חובבת חגים אנוכי!
בסוכות נהגה אימי ז״ל לשלוף מתכונים משובחים ביותר. פסטיבל של אוכל במשך שמונה ימים.. כנראה שאת האהבה לחג הסוכות לקחתי ממנה. היא נהגה לשבת בסוכה כמו ילדה קטנה ולהתפעל מהקישוטים כל שנה מחדש..
את המתכון הזה המצאתי אתמול בלילה רגע לפני שנרדמתי.זה הזמן שאני הכי חדה רציתי משהו מיוחד שיקשט את שולחן החג. אז במקום להכין טנזיה ואורז לבן שילבתי בין השניים. יצא טעים אוי איך טעים!
אל תשכחו לשמוח ולרקוד תוך כדי ההכנה, מצווה גדולה להיות בשמחה בחג הזה ובכלל
המרכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין שטוף ומסונן
2 בצלים בינוניים קצוצים
6 יח׳ משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
6 יח׳ שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות
3 יח׳ תמר מג׳הול חתוכים לקוביות
2 יח תאנים מיובשות קצוצות
חצי כוס חמוציות
חצי כוס צימוקים בהירים
7 כפות שמן
4 כוסות מים רותחים
חצי כפית פלפל לבן/שחור, כפית שטוחה קינמון, כפית מלאה מלח.
להגשה:
חופן שקדים קלויים
רבע צרור נענע קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ 12 דקות. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד חמש דקות. מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות.
מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים כ 20 דקות.
מוסיפים שקדים קלויים ונענע. בתאבון.
סרטון הכנה מחכה לכם למטה:
3 Comments
גלית
מאוהבת בבלוג שלך
תודה על כל המתכונים
אלופה💞
ענת אלישע
איזה כיף לי❤️
עופרה אוחנה
אין עלייך אלופה, כל מתכון שהכנתי היה מוצלח ברמה עוד לא קרה לי דבר כזה באמת נסיכה
בריאות אושר ואבה חג סוכות שמח