זה לא סוד שאצלי בבית מכורים לאורז! החצי העיראקי הטביע את חותמו ללא ספק. יום ראשון היום וזה לרוב יום של פסטה לצד אוכל שנשאר משבת (לא זורקים!) הילדים ביקשו אורז היום אז החלטתי לפנק באורז קצת יותר טעים. אין כמעט תבלינים באורז הזה. המרכיבים כל כך טעימים שאין צורך להוסיף שום דבר. יש משהו באורז לבן נקי עם תוספות. כל ירק מקבל את הבמה שלו על רקע הלובן הבוהק של האורז.. לפני שאתם שואלים, כן, הגזר מספיק להתבשל.
המרכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
כוס וחצי אפונה קפואה מופשרת
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות דקות!
בצל בינוני קצוץ
1/3 כוס שמן זית.
3 ו 3/4 כוסות מים רותחים (אותה כוס של האורז)
כף שטוחה מלח (לפי טעם)
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים כ 6-7 דק’ עד שקיפות.
מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות.
מוסיפים את הגזר האפונה והמלח, מערבבים היטב ומטגנים עוד 3-4 דקות.
מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים כ 17-20 דקות. מכבים את הלהבה.
פותחים את הסיר ובעדינות מערבבים עם מזלג.
מכסים שוב את הסיר ומשאירים למנוחה של 10 דקות.
בתאבון.