שבוע קר במיוחד לפנינו וזה בדיוק הזמן להתחיל את תבשילי החורף שאני כל כך אוהבת. את התבשילים לרוב אני מתחילה על הכיריים וממשיכה בתנור ולמה? כי בדרך הזאת משתחררים טעמים עם עומק וניחוחות שמגיעים עם החורף.. את התבשיל הזה תוכלו לבשל עם כל נתח לבישול ארוך כמו, צלי כתף, שריר, צלעות וכו’. ממליצה בחום להצטייד בסיר מותאם לכיריים ולתנור.

המרכיבים:
1.5-2 קג נתח אסאדו עם שומן חתוך לקוביות
2 בצלים בינוניים קצוצים
6 שיניי שום שלמות
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
כרובית שטופה ומפורקת לפרחים
כפית זרעי כוסברה שלמים
2 לימונים ננסיים שלמים/2 כפות לימון כבוש
כפית מלאה פלפל שחור גרוס
כף שטוחה מלח (לפי טעם אישי)
2 כפות סילאן
כפית אריסה מתוקה
כפית צ׳ילי מתוק גרוס מתוק/חריף
3 כפות שמן זית/אחר
כוס וחצי מים רותחים

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר מותאם לתנור ומניחים את נתחי האסאדו.
מתבלים בפלפל שחור גרוס וצורבים היטב מכל הצדדים.
מוציאים את נתחי האסאדו לצלחת ומוסיפים לסיר בצל שום ועגבניות.
מטגנים כ 10 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים צ׳ילי גרוס, לימון כבוש, אריסה, סילאן ועוד קצת מלח ופלפל.
מערבבים כ 2-3 דקות ומחזירים את נתחי הבשר.
.
מסדרים את פרחי הכרובית בין נתחי הבשר, יוצקים כוס וחצי מים רותחים ומכסים את הסיר.
מביאים לרתיחה ובינתיים מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי.
.
מכניסים את הסיר (עם המכסה) לתנור ל 2-2.5 שעות. ( זמן הבישול תלוי בנתח)
מסירים את המכסה, צולים עוד כ 10 דקות ובתאבון.

בשיתוף עם סאוטר

כתיבת תגובה