המתכון הזה מגיע עם המון זכרונות ילדות.. אמא שלי ז״ל הייתה מכינה פעם באף פעם ובעיקר בחורף. מעין בלינצ’ס משולב עם פנקייק..
במרוקו נוהגים להגיש את הבר׳ריל עם חמאה מומסת ודבש ולרוב הכינו לכבוד חגיגות מקווה לכלה או יום לאחר החתונה כשהחתן והכלה מגיעים לבית הוריהם כזוג נשוי. זה כל כך טעים שאין לתאר.
שימו לב, בגלל הטעם הניטרלי של הבר׳ריל אפשר לאכול אותו לצד תבשילים מלוחים, טובלים ברוטב ומתענגים.
דומה ללחוח של התימנים? נכון! אז מה בעצם ההבדל, סוגי הקמחים. את הלחוח נוהגים להכין עם קמח לבן ומעט סולת ולעומת זאת את הבר׳ריל מכינים עם קמח סמולינה/דורום ומעט קמח לבן.
הבלילה מאוד אבל מאוד דלילה וזה בסדר גמור. כשתכינו, תבינו.
קמח סמולינה ניתן להשיג ברשתות האינטרנט וקמח דורום ניתן למצוא היום כמעט בכל סופר.
יש לי כמה וכמה מתכונים באתר עם קמח סמולינה, ממליצה בחום לקנות כמה ק׳ג ולשמור במקפיא.
המרכיבים:
400 גרם קמח סמולינה/קמח דורום
100 גרם קמח לבן
20 גרם אבקת אפייה (2 שקיות)
כפית שטוחה שמרים יבשים
חצי כפית מלח
1.100 ליטר מים פושרים (זו לא טעות)
למריחה:
חצי כוס דבש+ רבע כוס מים
50 גרם חמאה.
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל המרכיבים וטוחנים בעזרת מוט בלנדר במשך 5 דקות!
ניתן לחילופין להניח במעבד מזון ל 3-4 דקות.
מכסים את הקערה ושמים למנוחה חצי שעה.
מחממים מחבת נון סטיק ומנמיכים להבה.
יוצקים כוס מדידה אוניברסלית מהבלילה ומחכים. זה קורה מהר יחסית.
יופיעו בועות על כל שטח המחבת ומחכים עד שכל הבלילה תתייבש.
מעבירים למגבת מטבח נקייה ומכסים. ממשיכים כך עם כל השאר.
מניחים בקלחת חצי כוס דבש עם רבע כוס מים. מבשלים על הגז תוך כדי ערבוב כ 10 דקות.
ממיסים חמאה במיקרו.
מורחים דבש וחמאה ומגישים לצד כוס תה עם נענע.
4 תגובה
איריס
יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל?
ענת אלישע
לא יקירה כי אז זה יהיה לחוח
אסתר דדון
היי ניסיתי להכין את זה אבל משום מה החרינגו כאילו לא יצא מוכן
יצא בואות התייבשה הבלילה אבל ברגע שנדסנו בזה גיינו שזה היה עדיין חיי כאילו לא נעפה מביפנים
מה יכול להיות שלא עשיתי נכון?
ענת אלישע
להבה גבוהה מידי ככל הנראה ומחבת עם תחתית דקה! ממליצה לכסות את הבלילה עם ניילון נצמד בין לבין ואפשרות נוספת שהבלילה היתה סמיכה, בפעם הבאה ניתן להוסיף מעט מים