בשר צלי עם ארטישוק ירושלמי

פסח בשבילי זו הזמנות להכין מיליון מנות מגוונות וטעימות.
עוד מנה בגרסת “שגר ושכח” הכנה של כמה דק ולתנור ל 3 שעות..
בבית שלי לא אמרו ארטישוק ירושלמי אלה בטטה קסבייה. רק כשגדלתי הבנתי שזה לא השם המקורי..
בכל מקרה, השילוב בין בשר צלי (נתח מס’ 5) לבין הארטישוק הירושלמי מנצח. אגב שילוב מנצח, גם נתח אונטריב שומני מעט יעשה פלאים לסיר הזה.
מרקם ריבתי שמתקבל לרוב כשמבשלים בסירי יציקה.
את רוב התבשילים הארוכים שלי אני מבשלת בסירי יציקה יחד עם זאת תוכלו לבשל גם בסיר אחר מותאם לתנור.
שילוב נוסף שכדאי לנסות הוא בטטה מתוקה! כן כן, בטטה, ארטישוק ירושלמי ונתח בשר איכותי זה וואוו

המרכיבים:
1.200 ק’ג בשר צלי חתוך לקוביות.(מס’ 5)
1.5 קג’ ארטישוק ירושלמי.
ראש שום ירוק חצוי לשניים.
1/2 כוס שמן זית
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל
מלח (לפי טעם)

אופן ההכנה:
בסיר רחב (מותאם לתנור) מחממים שמן ומניחים את קוביות הבשר.
צורבים היטב מכל הצדדים.

קולפים את הארטישוק הירושלמי ושוטפים היטב.
מוסיפים את השום לסיר ואת הארטישוק הירושלמי.

מטגנים גם אותם קלות.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים בזהירות.

מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של הבשר.

מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי.
מעבירים את הסיר לתנור (מכוסה)
צולים במשך כ 3 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
מומלץ לבדוק מדי פעם שלא חסר נוזלים.
מסירים את המכסה וצולים עוד 10 דק’.

27 תגובה

  • חן
    Posted 12 באפריל 2022 15:32 0Likes

    האם אפשר במקום בתנור לבדל בגז ל 3 שעות?
    את הבשר עם הקסביה

    • ענת אלישע
      Posted 17 במאי 2022 12:55 0Likes

      אפשרי רק לשים לב לכמות הנוזל ועל הלהבה הכי נמוכה

      • בר
        Posted 1 באוקטובר 2022 16:45 0Likes

        היי האם אפשר עם אסאדו? אני רוצה לשלב את הארטישוק הירושלמי עם אסאדו

  • לימור
    Posted 29 באפריל 2022 11:42 0Likes

    שלום, אני מכינה היום את התבשיל, רק שאלה לגבי התנור, איזה פונקציה לבחור? קו תחתון ועליון ללא טורבו? או מצב גריל עם טורבו?
    תודהה

  • רוי
    Posted 15 ביוני 2022 17:27 0Likes

    האם אפשר לדעתך להשתמש בארטישוק של סנפרוסט?

  • מירי
    Posted 30 ביוני 2022 16:51 0Likes

    ענת, המתכון נראה מושלם כמו כל המתכונים שלך.
    מה אפשר להשים במקום ארטישוק ירושלמי?

  • רעות
    Posted 1 בספטמבר 2022 15:34 0Likes

    נראה וואוו!
    אפשר להשתמש גם בבשר אונטריב?

  • רעות
    Posted 1 בספטמבר 2022 15:35 0Likes

    וואוו!
    אפשר להשתמש גם בבשר אונטריב?

  • ירדן גנים
    Posted 24 באוקטובר 2022 13:41 0Likes

    יש אופציה להשתמש בסיר רגיל שנכנס לתנור לבישול ארוךאו שחייב סיר יציקה?

  • עדי
    Posted 18 בנובמבר 2022 11:12 0Likes

    הי, האם יזרום טוב עם פולקע?… לשנות איכשהו את התיבול?

  • מיה תמם
    Posted 31 באוגוסט 2023 15:13 0Likes

    אפשר להשאיר את הקליפה?

  • שני
    Posted 11 בספטמבר 2023 15:09 0Likes

    יש לי שריר מספר 8, יתפוס כאן?

  • קארין
    Posted 16 בספטמבר 2023 13:44 0Likes

    היי, אפשר עם בשר כתף עגל?

  • יובל
    Posted 20 בדצמבר 2023 15:46 0Likes

    היי ,
    אפשר במקום מים לשים בירה ? או שלא מתאים ?

  • מירי
    Posted 28 בדצמבר 2023 13:36 0Likes

    היי, אפשר שום רגיל? אין לי שום ירוק

כתיבת תגובה