ג’חנון

בואו נתחיל מזה ששנים פחדתי להתעסק עם בצק של ג’חנון! תמיד אמרתי לעצמי שיש את המומחיות שמכינות באהבה ומוכרות כך שאין טעם להכין. ת’כלס סיפרתי לעצמי סיפורים בכדי לתרץ את הפחד שלי מהכנת ג’חנון. יום אחד פשוט החלטתי שאני עושה את זה ויהי מה! הצטיידתי במתכון מושלם שהעבירה לי שני אחותי הקטנה ויאללה באלגן.. מה אומר ומה אגיד, סיפור הצלחה מהפעם הראשונה. המתכון כל כך מדויק שגם אם תתאמצו לטעות לא תצליחו. אל תוותרו על סרטון ההכנה שמחכה לכם בקישור למטה, הוא יקל עליכם מאוד בהכנה. אפשר להכין בשיטה שלי כמו בסרטון (חלוקה לארבעה כדורים גדולים) או לחלק לכדורים במשקל 110 – 100 גרם כל אחד. לשיקולכם..


המרכיבים:
1 קג קמח
1 שקית אבקת אפיה
4 כפות סילאן טבעי
4 כפות דבש
כף מלח
550 מל מים חמימים

למריחה:
200 גרם מזולה לאפיה/חמאה רכה

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל המצרכים ולשים במהירות איטית כ 5-7 דקות.

מחלקים את הבצק לכמות הג׳חנון הרצויה 14-16 כדורים ומניחים בתבנית.
שופכים כוס -כוס וחצי שמן מעל הכדורים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעתיים.
פותחים כל כדור לעלה דקיק, מורחים שכבה דקה של מזולה/חמאה ומקפלים לג׳חנון.

אפייה:
לתנור..
יוצקים חצי כוס מים לסיר ג’חנון, לוקחים חתיכת רדיד אלומניום גדולה ומכווצים למעין כרית. מניחים את רדיד האלומניום המכווץ מעל המים בכדי שתהיה חציצה. מניחים נייר אפייה ומסדרים שכבה ראשונה. מניחים עוד נייר אפייה ומסדרים שכבה שנייה של ג’חנונים. סוגרים את הסיר ואופים על 100 מעלות לילה שלם (מינימום 10-12 שעות )לא טורבו!! .



לאפייה על פלטה:
אותה הדרך בדיוק.


עוד אפשרות אפיה:
להניח בתוך שקית קוקי כפולה קשורה מעל חמין/ביצים קשות וכו׳
הג׳חנון שמתקבל הוא מתקתק!!! ניתן להוריד 2 כפות דבש לטעם פחות מתוק.

לרסק עגבניות:
2 עגבניות גדולות קלופות, פלפל חריף, רבע צרור כוסברה, 2 שיניי שום. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים מלח ושמן זית.

הערות: כמו שהזכרתי למעלה, ניתן לחלק את הבצק לארבעה כדורים גדולים. לפתוח כל כדור לעלה אחד ענק, למרוח מרגרינה/חמאה ולגלגל לשבלול אחד ארוך. מחלקים בעזרת קלף לפי הגודל הרצוי. מצורף סרטון למטה

עוד סרטון הכנה להכנת ג’חנונים בודדים:

29 תגובה

  • שושי
    Posted 15 באוקטובר 2021 10:03 0Likes

    את פשוט מהממת ❤
    אפשר לשים את הסיר של הג’חנון מעל סיר עם מים כאשר הסיר ג’חנון משמש מכסה לסיר התחתון?

    • ענת אלישע
      Posted 15 באוקטובר 2021 10:06 0Likes

      תודה!! אין בעיה אבלל לכסות גם את סיר הג׳חנון

    • חן
      Posted 27 במאי 2022 10:16 0Likes

      האם אחרי הגלגול אפשר לשים את הסיר במקרר עד הכנסתו לתנור?

  • רונית
    Posted 16 באוקטובר 2021 0:48 0Likes

    בסרטון שפכת מים ושמת נייר כסף לבידוד. בהוראות הכנה לא ציינת את השלב הזה.
    האם המים מוסיפים לחות? ההמלצה כן לשים או לוותר?

    • ענת אלישע
      Posted 21 באוקטובר 2021 14:54 0Likes

      המים מוסיפים לחות והנייר כסף מבודד את המים מהג’גחנון. לא צויין כי כמה דרכים להכין, תבחרי מה שאת יותר מתחברת אליו

    • אברהם סיני
      Posted 1 בינואר 2024 14:48 0Likes

      היי
      ניתן לעשות מקמח מלא?

      • ענת אלישע
        Posted 7 בינואר 2024 19:30 0Likes

        מאמינה שכן אני בכל אופן לא ניסיתי וסביר להניח שתצטרכי להוסיף עוד מים למתכון

  • רונית
    Posted 6 בנובמבר 2021 21:21 0Likes

    הבצק יצא לי מאוד חום בגלל הסילן, שלך נראה בהיר ממש. עשיתי משהו לא נכון? זה עכשיו בתנור 🤞🏻

  • ליאת
    Posted 17 בינואר 2022 20:49 0Likes

    היי
    ניתן להכין את הבצק ולהקפיא?
    אם כן באיזה צורה כדאי?

  • בתאל
    Posted 19 בינואר 2022 12:58 0Likes

    היי ענת יש אפשרות להכין ולהקפיא וביום שישי לשים אותו על הפלטה?

  • ספיר
    Posted 28 בינואר 2022 15:01 0Likes

    הבצק יצא לי חום ולא ממש גמיש, קשה לפתוח אותו
    כשסיימתי ללוש במיקסר היה טיפונת דביק, אולי בגלל זה?

    • ענת אלישע
      Posted 16 בפברואר 2022 22:41 0Likes

      מעולה שהבצק יצא דביק, האם שמת במקרר במקרה? הקפדת לכסות עם ניילון נצמד? לא מוצאת סיבה שלא ייפתח לך

  • אילנה מלינה
    Posted 1 במאי 2022 17:40 0Likes

    היי ענת,
    מה מומלץ יותר עם חמאה או מרגרינה?

  • חן
    Posted 27 במאי 2022 10:15 0Likes

    האם אחרי הגלגול אפשר לשים את הסיר במקרר עד הכנסתו לתנור?

  • שירן
    Posted 27 במאי 2022 20:22 0Likes

    היי ענת הכנתי את הבצק וחילקתי ל16 כדורים. האם הבצק אמור לתפוח בשעתיים מנוחה? כי הוא לא תפח לי.

    • ענת אלישע
      Posted 2 ביוני 2022 9:29 0Likes

      לא יקירה כי אין בו שמרים!! המנוחה גורמת לגלוטן להתפתח ומכאן מגיעה האלסטיות של הבצק

  • קארין
    Posted 18 במרץ 2023 17:59 0Likes

    היי ענת, המתכון נראה מעולה!
    אני מכינה על הפלטה, כתבת למלא סיר במים.
    מה צריך להיות הגובה של המים כאשר סיר הגחנון בתוך סיר המים? כלומר כמה מים למלא?

    ואם אנחנו אוכלים בסביבות הצהריים 12:00-13:00 כמה זמן צריך להיות על הפלטה?

    האם לרפד את הסיר בפרוסות לחם?

    האם לשים ישירות על הפלטה?

    תודה רבה!

    • ענת אלישע
      Posted 23 במרץ 2023 10:12 0Likes

      הי, במקרה של פלטה ממליצה להכניס סיר בתוך סיר ואני אסביר איך. לוקחים סיר גדול וממלאים חצי ממנו במים. מכניסים את סיר הג’חנון לתוך הסיר עם המים ומכסים. וכן, לא לדאוג הג’חנון נאפה ולא מתייבש. רק להקפיד לכסות את הפלטה עם כיסוי ייעודי.

  • חן
    Posted 12 במאי 2023 14:04 0Likes

    היי ענת!! מכינה קבוע את הגחנון הטעים והתבלבלתי וטעיתי כמויות. שמתי כמות מים של קג לחצי קג קמח.. ונגמר לי הקמח הוספתי קמח תופח .. מה דינו של הגחנון?? 😭

כתיבת תגובה