בואו נתחיל מזה ששנים פחדתי להתעסק עם בצק של ג’חנון! תמיד אמרתי לעצמי שיש את המומחיות שמכינות באהבה ומוכרות כך שאין טעם להכין. ת’כלס סיפרתי לעצמי סיפורים בכדי לתרץ את הפחד שלי מהכנת ג’חנון. יום אחד פשוט החלטתי שאני עושה את זה ויהי מה! הצטיידתי במתכון מושלם שהעבירה לי שני אחותי הקטנה ויאללה באלגן.. מה אומר ומה אגיד, סיפור הצלחה מהפעם הראשונה. המתכון כל כך מדויק שגם אם תתאמצו לטעות לא תצליחו. אל תוותרו על סרטון ההכנה שמחכה לכם בקישור למטה, הוא יקל עליכם מאוד בהכנה. אפשר להכין בשיטה שלי כמו בסרטון (חלוקה לארבעה כדורים גדולים) או לחלק לכדורים במשקל 110 – 100 גרם כל אחד. לשיקולכם..
המרכיבים:
1 קג קמח
1 שקית אבקת אפיה
4 כפות סילאן טבעי
4 כפות דבש
כף מלח
550 מל מים חמימים
למריחה:
200 גרם מזולה לאפיה/חמאה רכה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל המצרכים ולשים במהירות איטית כ 5-7 דקות.
מחלקים את הבצק לכמות הג׳חנון הרצויה 14-16 כדורים ומניחים בתבנית.
שופכים כוס -כוס וחצי שמן מעל הכדורים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעתיים.
פותחים כל כדור לעלה דקיק, מורחים שכבה דקה של מזולה/חמאה ומקפלים לג׳חנון.
אפייה:
לתנור..
יוצקים חצי כוס מים לסיר ג’חנון, לוקחים חתיכת רדיד אלומניום גדולה ומכווצים למעין כרית. מניחים את רדיד האלומניום המכווץ מעל המים בכדי שתהיה חציצה. מניחים נייר אפייה ומסדרים שכבה ראשונה. מניחים עוד נייר אפייה ומסדרים שכבה שנייה של ג’חנונים. סוגרים את הסיר ואופים על 100 מעלות לילה שלם (מינימום 10-12 שעות )לא טורבו!! .
לאפייה על פלטה:
אותה הדרך בדיוק.
עוד אפשרות אפיה:
להניח בתוך שקית קוקי כפולה קשורה מעל חמין/ביצים קשות וכו׳
הג׳חנון שמתקבל הוא מתקתק!!! ניתן להוריד 2 כפות דבש לטעם פחות מתוק.
לרסק עגבניות:
2 עגבניות גדולות קלופות, פלפל חריף, רבע צרור כוסברה, 2 שיניי שום. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים מלח ושמן זית.
הערות: כמו שהזכרתי למעלה, ניתן לחלק את הבצק לארבעה כדורים גדולים. לפתוח כל כדור לעלה אחד ענק, למרוח מרגרינה/חמאה ולגלגל לשבלול אחד ארוך. מחלקים בעזרת קלף לפי הגודל הרצוי. מצורף סרטון למטה
עוד סרטון הכנה להכנת ג’חנונים בודדים:
29 תגובה
שושי
את פשוט מהממת ❤
אפשר לשים את הסיר של הג’חנון מעל סיר עם מים כאשר הסיר ג’חנון משמש מכסה לסיר התחתון?
ענת אלישע
תודה!! אין בעיה אבלל לכסות גם את סיר הג׳חנון
זוהר
באפיה בתנור, סיר עם מכסה או בלי
ענת אלישע
עם מכסה
חן
האם אחרי הגלגול אפשר לשים את הסיר במקרר עד הכנסתו לתנור?
ענת אלישע
כן אין בעיה
רונית
בסרטון שפכת מים ושמת נייר כסף לבידוד. בהוראות הכנה לא ציינת את השלב הזה.
האם המים מוסיפים לחות? ההמלצה כן לשים או לוותר?
ענת אלישע
המים מוסיפים לחות והנייר כסף מבודד את המים מהג’גחנון. לא צויין כי כמה דרכים להכין, תבחרי מה שאת יותר מתחברת אליו
אברהם סיני
היי
ניתן לעשות מקמח מלא?
ענת אלישע
מאמינה שכן אני בכל אופן לא ניסיתי וסביר להניח שתצטרכי להוסיף עוד מים למתכון
רונית
הבצק יצא לי מאוד חום בגלל הסילן, שלך נראה בהיר ממש. עשיתי משהו לא נכון? זה עכשיו בתנור 🤞🏻
ענת אלישע
זה בסדר גמור ותקין
ליאת
היי
ניתן להכין את הבצק ולהקפיא?
אם כן באיזה צורה כדאי?
ענת אלישע
אפשרי בהחלט, ממליצה להקפיא לאחר הגלגול
בתאל
היי ענת יש אפשרות להכין ולהקפיא וביום שישי לשים אותו על הפלטה?
ענת אלישע
כן אפשר
ענת אלישע
בהחלט
ספיר
הבצק יצא לי חום ולא ממש גמיש, קשה לפתוח אותו
כשסיימתי ללוש במיקסר היה טיפונת דביק, אולי בגלל זה?
ענת אלישע
מעולה שהבצק יצא דביק, האם שמת במקרר במקרה? הקפדת לכסות עם ניילון נצמד? לא מוצאת סיבה שלא ייפתח לך
אילנה מלינה
היי ענת,
מה מומלץ יותר עם חמאה או מרגרינה?
ענת אלישע
בעיניי מרגרינה לתוצאה מירבית
חן
האם אחרי הגלגול אפשר לשים את הסיר במקרר עד הכנסתו לתנור?
ענת אלישע
בהחלט
שירן
היי ענת הכנתי את הבצק וחילקתי ל16 כדורים. האם הבצק אמור לתפוח בשעתיים מנוחה? כי הוא לא תפח לי.
ענת אלישע
לא יקירה כי אין בו שמרים!! המנוחה גורמת לגלוטן להתפתח ומכאן מגיעה האלסטיות של הבצק
קארין
היי ענת, המתכון נראה מעולה!
אני מכינה על הפלטה, כתבת למלא סיר במים.
מה צריך להיות הגובה של המים כאשר סיר הגחנון בתוך סיר המים? כלומר כמה מים למלא?
ואם אנחנו אוכלים בסביבות הצהריים 12:00-13:00 כמה זמן צריך להיות על הפלטה?
האם לרפד את הסיר בפרוסות לחם?
האם לשים ישירות על הפלטה?
תודה רבה!
ענת אלישע
הי, במקרה של פלטה ממליצה להכניס סיר בתוך סיר ואני אסביר איך. לוקחים סיר גדול וממלאים חצי ממנו במים. מכניסים את סיר הג’חנון לתוך הסיר עם המים ומכסים. וכן, לא לדאוג הג’חנון נאפה ולא מתייבש. רק להקפיד לכסות את הפלטה עם כיסוי ייעודי.
חן
היי ענת!! מכינה קבוע את הגחנון הטעים והתבלבלתי וטעיתי כמויות. שמתי כמות מים של קג לחצי קג קמח.. ונגמר לי הקמח הוספתי קמח תופח .. מה דינו של הגחנון?? 😭
ענת אלישע
חחחח דינו כעוגת ג’חנון