השנה החלטתי לעשות שינוי קל בעקבות הבקשות של הילדים. בהתחלה קצת נרתעתי, דג בארוחה מפסקת? שלא תהיו צמאים. מהר מאוד הראש התחיל לעבוד לכיוון תבשיל לא חריף ולא מלוח שמכיל חלבון ירקות ופחמימה והרי לפניכם התוצאה. הרי דגים טריים אין צורך להשרות במלח/לימון פשוט להניח אותם בסיר ולתת להם לעשות את העבודה. הבחירה המיידית שלי היתה דג אמנון!! הרוטב הסמיך אך ורק בזכותו.. לא מוותרת עליו
המרכיבים:
4-5 פילה אמנון טרי מפולט מעצמות
450 גרם עגבניות שרי תמר חצויות
3 יח גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות
5 יח תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות.
10 שיניי שום
חצי צרור כוסברה
כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כף כורכום
מלח
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
3 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
מניחים בסיר רחב, שמן , שיניי שום, עגבניות שרי ורצועות גמבה. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 5-7 דקות. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה , הכוסברה והמים. מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה סגור כ 20 דקות.
מוסיפים את פילה האמנון ומבשלים עוד כרבע שעה/עד הסמכה של הרוטב.
מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה וצוללים!!
סרטון הכנה מחכה לכם למטה:
19 Comments
דבי
היי ענת,
כיצד תפוחי האדמה מרככים? אין כמעט זמן בישול.
תודה!
ענת אלישע
יש מספיק זמן בישול בכדי לרכך אותם
רוית
היי ענת…
למה אמנון טרי? זה קריטי? יש הבדל בינו לבין קפוא מבחינת ההכנה?
ענת אלישע
מבחינת ההכנה לא ומבחינת הטעם הבדל שמיים וארץ
אלה
היי ענת, המתכון נראה מעולה😊 האם יש אפשרות במקום אמנון לשים מוסר ים?
ענת אלישע
בטח, כל דג שאוהבים
עודד
נראה מצויין.. 🙂
את השמן (הזית + והקנולה) מוסיפים יחד בתחילת הבישול לפני הטיגון? אפשר פחות שמן?
ענת אלישע
שימי לב שחלק לרוטב וחלק כבסיס לדגים בתבנית וכן אפשר פחות שמן
שלומית
ניתן להשתמש בעגבניות רגילוץ במקום שרי? אם כן, בכמה?
שלומית
האם ניתן לשים עגבניות רגילות במקום שרי? אם כן, כמה?
ענת אלישע
כ 2 עגבניות בינוניות קלופות
נטלי
עשיתי בדיוק לפי מה שאת רשמת ויצא לי יותר מידי נוזלי ובלי טעם בכלל
ענת אלישע
אז ככה, לעניין הנוזלי, היית צריכה לצמצם את הנוזלים עד מרקם סמיך!! לעניין הטעם, תוסיפי מלח!
עטרת
היי, שמן זית שמים בהתחלה או את השמן קנולה?
ענת אלישע
גם וגם
תהילה
היי, אני צופה חדשה והתאהבתי.!!!
האם במתכון הספציפי הזה ניתן להשתמש בפילה סלמון?
ענת אלישע
ברוכה הבאה! כן אפשר סלמון
דור נבון
היי ענת, מוסיפים את כל השמן כשמטגנים את הירקות? תודה
ענת אלישע
נכון