המלכה הלבנה של המימונה.. מעין ממתק שמאוד מזכיר את החלביצה/נוגט.
נוהגים להגיש את הז’אבן במימונה ולקשט באגוזים/שקדים ויש אומרים שהם מסמלים שפע וברכה!
בהזדמנות זו אברך אתכם ואת בני ביתכם בברכת “תרבחו ותסעדו” מי ייתן ותזכו לאושר מזל בריאות ברכה והצלחה..
המתכון מאוד מדוייק כך שקשה מאוד לטעות. שימו לב, הכמות שמתקבלת היא גדולה. תוכלו לחצות את המתכון לשניים.
למתכון הזה תצטרכו מיקסר חזק . רוב העבודה היא של המיקסר..
המרכיבים:
4 חלבונים ( L)
1 ק׳ג סוכר
כוס וחצי מים ( ח.פעמי חם )
מיץ מלימון שלם גדול
אופן ההכנה:
בסיר מניחים את הסוכר והמים ומבשלים על להבה נמוכה עד המסה מלאה של הסוכר. (הקפידו על להבה נמוכה)
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 5 דקות.
מסירים מהאש ומצננים קלות במקביל להקצפת החלבונים.
בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ומקציפים במשך 10 דקות רצופות במהירות גבוהה.
מזליפים את סירופ הסוכר החם באיטיות רבה ובזרם דק!
ממשיכים להקציף עוד רבע שעה נוספת במהירות גבוהה.
זהו, הז’אבן מוכן. ניתן לשמור במקפיא עד המימונה.
מגישים בקערה רחבה ומקשטים באגוזים/שקדים