תבשיל קל ומהיר הכנה לימים עמוסים ובכלל..
יש ימים שאין לי חשק לבשל בגלל סיבה כזו או אחרת והחדשות בימים האחרונים די משביזות..
אז בימים האלה אני מבשלת משהו קליל שלא מצריך ממני יותר מדי מחשבה או מאמץ.
יכולה לומר לכם מניסיון שילדים מאוד אוהבים את האוכל הזה.
אגב, תוכלו להכין את המתכון הזה עם פרגיות או נתחי עוף , מה שבא לכם.
המרכיבים:
800 גרם חזה עוף חתוך לרצועות.
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
5-6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 כפות סילאן
כפית חווייאג’
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
מלח לפי טעם
מעט כוסברה קצוצה
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את רצועות חזה העוף.
צורבים במשך כמה דק’ ומוסיפים את רצועות הבצל.
ממשיכים לצרוב על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עוד כ 7 דק’.
מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה ואת כל התבלינים למעט הכוסברה.
מערבבים היטב במשך כ 5 דק’ נוספות.
מוסיפים 2.5 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ 20-25 דק’ או עד ריכוך של תפוחי האדמה.
מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 2-3 דק’.
8 תגובה
פנינה
נשמע מעולה!
ויתרתי על המים ונשרף לי 🙂
אז לא להתחכם חברה
סה”כ היה טעים 🙂
ענת אלישע
חחח מילים חכמות, תודה על השיתוף
מזל
היי,
לדעתך, פרגיות במקום חזה עוף יילך טוב?
ענת אלישע
בטח אין בעיה
אפרת
הכנתי!
יצא ממש טעים
ומתכון ממש קליל
תודה
חן
היי ענת, האם מתאים עם רצועות פילה עוף?
ענת אלישע
בטח
ענת
נראה מעולה .אם עושה חצי קילו – כמות התבלינים משתנה?תודה