כנפיים צלויות על תפוחי אדמה ובצל

את המתכון הזה אתם כל כך הולכים לשמור!!! אחד הטעימים והנימוחים.. תפוחי האדמה והבצל סופגים את טעמי הכנפיים ומקבלים מרקם ריבתי!
ומהמקום הזה הנחתי את הכנפיים על רשת צלייה בכדי שיטפטפו את נוזלי המרינדה והעוף. לא צריך לרוץ לקנות רשת, רשת התנור תעשה את העבודה ואם עדיין לא מסתדר אז פשוט תניחו את הכנפיים ישירות על תפוחי האדמה והבצל, תתקבל תוצאה טובה לא פחות.

המרכיבים:
1.5-2 ק״ג כנפיים
4 תפוחי אדמה גדולים שטופים בקליפתם
2 בצלים בינוניים פרוסים

תיבול לכנפיים:
2 כפות מיונז
כף חרדל
כף פפריקה מתוקה
כף דבש
כף תבלין על האש/גריל עוף
רבע כף שום גבישי
כפית מלאה מלח

תיבול לתפוחי האדמה:
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח ים אטלנטי/אחר
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי התיבול לכנפיים ויוצקים מעל הכנפיים.
מערבבים היטב ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
מכניסים למקרר לשעתיים (כמה שיותר זמן יותר טוב)

ככל שהכנפיים יהיו במקרר כך הן יתרככו ויספגו טעמים, ממליצה על לילה

פורסים את תפוחי האדמה בעזרת מנדולינה לפרוסות דקיקות.
מניחים בקערה את פרוסות תפוחי האדמה ושוטפים אותם היטב (עד שהמים צלולים)
מוסיפים את הבצל ומתבלים במלח פלפל ושמן זית. מערבבים היטב.

מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ובעזרת הידיים משטחים ומהדקים.
מניחים רשת מעל תפוחי האדמה ועליה מניחים את הכנפיים המתובלות.
מכניסים לתנור לצלייה של כשעה או עד השחמה של הכנפיים.

נוזלי העוף והמרינדה מטפטפים מעל תפוחי האדמה והבצל

מוציאים את הרשת עם הכנפיים מהתנור וממשיכים לצלות את תפוחי האדמה עוד כחצי שעה.
מניחים את הכנפיים מעל תפוחי האדמה (בלי הרשת) לחמש דקות נוספות בתנור ומגישים.

19 תגובה

  • לירון
    Posted 11 באוקטובר 2022 16:48 0Likes

    את שמה בתנור את הכנפיים בלי נייר כסף בכלל?

  • הדר
    Posted 20 באוקטובר 2022 0:58 0Likes

    המתכון מושלם הכנתי היום

  • סיגל
    Posted 22 באוקטובר 2022 10:48 0Likes

    במה אפשר להחליף את המיונז?

  • עפרה
    Posted 28 באוקטובר 2022 7:07 0Likes

    האם במקום כנפיים אפשר גם שוקיים?

  • אלכסנדרה
    Posted 27 בנובמבר 2022 20:55 0Likes

    האם את מייבשת במגבת אתתפוחי האדמה מהמים לאחר ששטפת אותם?

  • סימה
    Posted 1 בדצמבר 2022 6:17 0Likes

    בוקר טוב. להלן תגובת ההת שלי: אמא ואוווו אלו הכנפיים הכי טעימים שאכלתיייי ..ותלמדי אותי מהר כדי לדעת לבשל לטיול הגדול שתיכף יוצאת.. … גמני אומרת טעיםםםם מאוד ויצא מעולה. תודה רבה מאוד

  • מיכל
    Posted 5 בדצמבר 2022 14:35 0Likes

    במידה ואין לי רשת , איך אפשר להכין ?

  • אורלי קבלו
    Posted 13 בדצמבר 2022 10:12 0Likes

    שלום.
    הכנתי עם המון סקפטיות שכן אצלי רק הבזוג אוהב עוף בתנור. כל השאר עם ציפוי פרורי לחם וכהנה.
    תקשיבי, שלא הגזמת בכלל. יצא מעולה, עף על עצמו ברמות על וטעים בליגה עליונה.
    תודה רבה שחלקת. כניסה לפנתיאון המתכונים במיידי. יישר כוח

  • אלינור
    Posted 29 בדצמבר 2022 13:14 0Likes

    מכינה את המתכון הזה פעם שניה השבוע….
    מתכון מעולה🙏

  • דני
    Posted 4 בינואר 2023 16:23 0Likes

    נראה נהדר
    איך היית מציעה להכין יחד ללא הרשת כדי שהתפו”א יתבשלו מספיק?

  • יעל
    Posted 18 ביולי 2023 11:47 0Likes

    הי, נראה מתכון מעולה. יש תחליף לחרדל או אפשרות להשמיט אותו המתכון?

כתיבת תגובה