כתף טלה וארטישוק ירושלמי בתנור

מנה שהיא קלאס באפס מאמץ! התנור עושה את כל העבודה. חלק נוהגים לקרוא לכתף טלה שוק טלה וזה לא נכון.
מסתבר שלפי היהדות שוק טלה הוא לא כשר כי הוא צריך לעבור ניקור.. אבל זה בסדר, לא באמת קניתם עד היום שוק טלה אלא כתף/זרוע כך שאתם סבבה. ברגע שתבקשו מהקצב שוק טלה הוא מיד יבין וייתן לכם כתף/זרוע. את כל המידע הזה הסביר לי חזי הקצב שלי ואני מעבירה אותו אליכם בשמחה. לגבי המנה, כלום ושום דבר עבודה רק קחו בחשבון שהיא תתפוס לכם את התנור ל 4-4.5 שעות כך שאולי כדאי להכין יום קודם ולחמם בערב חג. זהו, מתחילים.

המרכיבים:
כתף/זרוע טלה במשקל 2-2.5 קג
1 ק’ג ארטישוק ירושלמי קלוף
10 יח’ תפוחי אדמה קטנים קלופים
4-5 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
ראש שום טרי חצוי לשניים (או יבש)

לרוטב:
כף מלח ים אטלנטי/אחר
כפית מלאה פלפל שחור גרוס דק
כפית שטוחה כורכום
4 כפות שמן זית
2 כפות מייפל טבעי/דבש
חצי צרור כוסברה קצוץ
4-5 פלפל צ’ילי יבש קטן
2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 250 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מניחים את כתף הטלה בתבנית.

מפזרים סביבה את הארטישוק הירושלמי, השום הבצל ותפוחי האדמה.
בקערה מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
מצננים קלות ויוצקים את הרוטב מעל הבשר והירקות.

מכסים את הבשר והירקות עם נייר אפייה רטוב וסחוט.
אוטמים את התבנית בשתי שכבות של רדיד אלומניום בצורה הדוקה.
מכניסים את התבנית לתנור ל 30 דק’ ומנמיכים את החום ל 160 מעלות.
צולים במשך כ 3 שעות.
מסירים את הניירות ומוודאים שהנתח רך ויש מספיק נוזלים.
במידה והנתח עדיין קשה אז מכסים בחזרה וצולים עוד כשעה.
מסירים את הניירות וצולים עד הזהבה עמוקה.

1 תגובה

  • חן
    Posted 29 במרץ 2023 21:27 0Likes

    איזה בשר אחר אפשר במקום?

כתיבת תגובה