לחם ללא לישה זאת אהבה והתמכרות. יש לכם כבר כמה וכמה גרסאות באתר והנה עוד אחת והפעם זיתים ירוקים וחלפיניו כבוש . תרגישו חופשי להתפרע עם התוספות כאוות נפשכם. כל המוסיף הרי זה משובח. את הלחמים האלה מומלץ לאפות בסירי יציקה, הם מדמים אפייה בטאבון והלחם מקבל קראסט משגע.
המרכיבים:
500 גרם קמח לבן/כוסמין לבן/קמח לחם
כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
שליש כוס מים חמימים
(יש מים נוספים בהמשך)
320 מל מים (כוס ושלושת רבעי, מי ברז)
3 כפות זיתים ירוקים/כל סוג אחר שאוהבים
8 פרוסות פלפל חלפיניו כבוש קצוץ גס (לא חובה מוסיף טוויסט)
2 כפות זרעוני פרג שלמים
כפית מלאה מלח
אופן ההכנה:
בקערית מים מניחים שמרים סוכר ושליש כוס מים חמימים.
מערבבים ומניחים בצד ל 15 דקות.
מוסיפים את הקמח המלח והמים (320 מל) ומערבבים רק עד הטמעת הקמח.
מוסיפים את הזיתים, החלפיניו והפרג ומערבבים שוב רק עד הטמעה.
מכסים ומתפיחים כשעתיים.
מחממים תנור ל 230 מעלות חום סטטי.
מכניסים סיר עם המכסה ומחממים גם אותו.
מורידים את הבצק למשטח מקומח מאוד!
יוצרים כדור ומניחים על נייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה (בחורף יותר)
בעזרת סכין חדה, חורצים את מרכז הלחם בזהירות.
מעבירים את הלחם עם נייר האפייה לסיר הלוהט.
מכסים ומחזירים לתנור.
אופים כ 40 דקות ומסירים את המכסה.
אופים עוד 10 דקות או עד הזהבה עמוקה.
מומלץ לצנן את הלחם על רשת ולפרוס לאחר הצינון