לחם טורקי שטוח

טוב זה לא סוד שאני מכורה לבצקים וככזאת אני מעריצה את המטבח הטורקי היות והוא עשיר בבצקים מגוונים ושונים.
יש המון מתכונים ברשת ללחם טורקי ולאחר הרבה ניסיונות הגעתי לאחד שלי. הפעם הכנתי את הלחם כלחמניות יחד עם זאת תוכלו לחלק את הבצק ל 5-6 כדורים גדולים ולעצב באותה הדרך של הלחמניות. מה שזורם לכם. הכי כייף שהלחם קל להכנה ובמינימום מרכיבים.
מה שמייחד את הלחם הטורקי הוא היוגורט והחלמון . אפשרי להסיר את היוגורט מהמתכון אבל קחו בחשבון שיתקבל מרקם שונה .

המרכיבים:
5 כוסות קמח לבן (750 גר’)
כף שמרים יבשים
כף וחצי אבקת סוכר
כף מחוקה מלח
500 מל מים חמימים

להברשה:
חלמון ביצה (L )
3 כפות יוגורט 3% ומעלה

לפיזור:
תערובת למאפים/שומשום/קצח וכו’

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דק’.

שימו לב שעם מעט שמן על משטח העבודה הבצק מסתדר

מתקבל בצק דביק וזה בסדר. מורידים את הבצק למשטח משומן קלות ויוצרים כדור.
משמנים מעט גם את הקערה ומעבירים את הבצק להתפחה של כ 50 דק’ או עד הכפלת נפח..

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים מעט קמח סמולינה/דורום , במידה ואין גם קמח לבן זה בסדר.
מורידים את הבצק ומחלקים לכדורים לפי הגודל הרצוי . ללחמים 5-6 כדורים וללחמניות ל 12 כדורים.

שימו לב למרווחים בין הכדורים

מניחים בתבנית, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.
חשוב מאוד לשמור על מרווחים בין המאפים כי לאחר ההתפחה נשטח את הכדורים.
מניחים בקערית את החלמון והיוגורט ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל 230 מעלות (חום סטטי/עליון תחתון)
מניחים כף מתערובת החלמון על כל לחמנייה ובעזרת הידיים יוצרים ריבועים קטנים.

מקשטים בשומשום ומכניסים לתנור. אופים עד הזהבה (כ 25 דק’)


שמן זית ובלסמי מצומצם, טעם החיים!

3 תגובה

  • סמדר
    Posted 2 באוגוסט 2022 15:49 0Likes

    הי,
    האם אפשר להקפיא?

  • מיכל
    Posted 28 בספטמבר 2022 16:11 0Likes

    הכנתי ויצא מדהים ממש! הקפאתי וחיממנו בחג על הפלטה, מושלםםם

כתיבת תגובה