לחם פורים “נגולה”

כשהייתי ילדה ושאלתי את אמא שלי מה זה נגולה ? אוזן המן של מרוקו היא ענתה.
לימים הבנתי שאת הלחם המדהים הזה עם הביצים נהגו להכין כסמל לשמירה על היהודים במרוקו..
הביצים נגד עין הרע וסימלו הגנה. מאז שאימי נפטרה אני ממשיכה את המסורת באהבה ושמחה.
אמא שלי ז”ל נהגה להכין לחמנייה אחת לכל נפש במשפחה. כשגדלנו והמשפחות התרחבו הייתה מכינה נגולה משפחתית.
לחם אחד גדול עם כמה ביצים. את הלחם הזה נוהגים לאפות ביום סעודת פורים. אגב, יש כאלה שנוהגים לאפות את הלחם הזה ליום הכיפורים.
המתכון הוא של לחם בסיסי רק עם תוספת של הביצים.

המרכיבים:
1 ק’ג קמח לחם/לבן/כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
כף מלח
500-550 מל מים
להברשה:
ביצה מהולה עם כפית סילאן.
ביצים ללחמניות לפי מספר הסועדים.

אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את כל המרכיבים ולשים במהירות בינונית במשך 10 דק’.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את פני הבצק.
מתפיחים עד הכפלת נפח (שעה עד שעה וחצי לערך)
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 110 גרם כ’א.
מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עוד כחצי שעה.
כדור אחד מניחים בצד לטובת הרצועות של הביצים.
מרדדים אותו לאחר ההתפחה ובעזרת גלגלת פיצה יוצרים רצועות.

בעזרת מערוך משטחים קלות כדור בצק לצורת פיתה עבה.

מניחים 2 רצועות בצק על כל ביצה ומניחים במרכז הלחמנייה.

בעזרת מספריים יוצרים חתכים מסביב לכל הלחמנייה.
ממשיכים כך עם כל השאר..

אפשר גם משפחתית

מתפיחים עוד כחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות.
מברישים את הלחמניות ואת הרצועות בביצה.

מקשטים בשומשום ואופים עד הזהבה כ 25 דק’.


מומלץ להכנס לסרטון ההכנה:

2 תגובה

כתיבת תגובה