יש לי זיכרון מעורפל מגיל מאוד צעיר של סבתא ממה שלי ז״ל, מכניסה פיתות לתוך טאבון עשוי מאדמה, פרנה. מה שבטוח שהריח והטעם חקוקים לי בזיכרון!! אני באופן אישי אופה את הפרנות בטאבון או בסיר גריל חשמלי והתוצאה קרובה מאוד למקור. אפשר לאפות גם בתנור, אסביר בהמשך..הפרנה היא בעצם הלחם של שישי בבתים מרוקאים. היום כבר הרבה פחות כי כולם אופים חלות אבל תאמינו לי שזה שווה כל מאמץ. אני משלבת קמח דורום/סמולינה בבצק מה שגורם לפרנה להיות יותר בשרנית ועמידה בפני כל קציצה😉
המרכיבים:
1 קג קמח לחם/00/קמח לבן/כוסמין לבן
100 גרם קמח דורום/סמולינה
750 מל מים (טמפ׳ החדר)
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים/50 גר׳ טריים
כף מלח
כף שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את הקמחים סוכר ומים ומערבלים במשך דקה.
מפסיקים את פעולת הלישה ומכסים את הקערה במגבת נקייה למשל חצי שעה. התהליך הזה נקרא אוטוליזה.
מוסיפים את השמרים לשים כ 2 דקות ומוסיפים מלח ושמן. מערבלים עוד כ 7 דקות.
מעבירים לקערה משומנת קלות.
מכסים ומתפיחים שעה.
מורידים את הבצק למשטח מקומח היטב (ממליצה על דורום) ומחלקים לכדורים במשקל 150 גרם כל אחד.
מניחים במרווחים אחד מהשני. מתפיחים חצי שעה נוספת.
בעזרת הידיים משטחים בזהירות את הכדורים ויוצרים צורת אליפסה או עיגול.
נותנים מנוחה של 10 דקות ואופים
אפייה בטאבון:
מחממים טאבון ל 300 מעלות
ואופים עד הופעת כיס וגוון חום .
אפייה בתנור:
מחממים תנור ל 250 מעלות עם תבנית הפוכה בתוכו במשך כחצי שעה לפחות!!
אופים על התבנית ההפוכה , זהירות היא לוהטת.
שימו לב, ברגע שנוצר כיס יש להפוך את הפרנה. לא לחכות להזהבה אחרת הפרנה תתייבש.
אפייה בסיר גריל:
כמו בטאבון..
מעבירים לתבנית נקייה ומכסים במגבת.
1 תגובה
Eden
יש אפשרות לעשות רק עם קמח רגיל ללא קמח דורום?