לחמניות מתוקות בצורת רימון

נתחיל מזה שתשמרו את המתכון לבצק כי הוא מטורףףףףףף!!! הלחמניות שמתקבלות לא מתוקות מדי, מי שרוצה ממש מתוק שיוסיף עוד 50 גרם סוכר למתכון. לחמניות בצורת רימון יקשטו לכם את שולחן החג ויהיו ממש כמו תכשיטים. את ההשראה לצורה אני חייבת ל @orlyhermesh היקרה והמוכשרת שאת הלחמניות שלה בצורת רימון ראיתי לפני כ 3 שנים ומאז הן קבוע בשולחן החג שלי. היה לי ברור שאני מכינה לכם סרטון ולפי ההצבעות בסטורי גם לכם.
מחכה לתמונות שלכם!

המרכיבים:
1 ק”ג קמח לחם/חלה/כוסמין לבן/לבן
כף וחצי שמרים יבשים
150 גרם סוכר (חד פעמי קר מלאה)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
500-550 מל מים קרים (קמח לבן 500 מל יספיקו)
כף מלח

למריחה:
חלמון ביצה , כף מים, כפית דבש

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים מים סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים קמח ושמן ולשים במהירות בינונית 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הבצק.

מתפיחים את הבצק שעה או עד הכפלת נפח. מורידים את הבצק למשטח עבודה.
שוקלים כדור במשקל 160 גרם עוטפים בניילון ומכניסים למקרר. את שאר הבצק מחלקים לכדורים חלקים ומתוחים במשקל 85 גרם. מכסים ומתפיחים כ 25 דקות. מברישים בביצה.

יוצרים כדורים קטנים מהבצק שנותר במקרר במשקל 10 גרם כ׳א. מברישים אותם בביצה ומדביקים כל כדור על הלחמניה. גוזרים בעזרת מספריים כל כדור קטן כמו בסרטון. מפזרים מעט פרג במרכז ואופים עד הזהבה עמוקה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות חום סטטי.

סרטון הכנה מחכה לכם למטה:

כתיבת תגובה