אחד המתכונים היותר נצפים באינסטגרם שלי וסוף סוף התפניתי להעלות מתכון מסודר לאתר.
למען האמת אלה לא לחמניות אלה כריות עננים ממולאות בגבינת מוצרלה נמתחת..
למחרת הן אפילו רכות יותר מיום האפייה ואיך זה יכול להיות? בגלל הבצק המטורף!!!
טיפ ממני אליכם, תכינו את כל המרכיבים מראש לידכם וזה פשוט ירוץ.
הבצק מעט דביק ואתם לא נבהלים לי, קצת קמח והכל מסתדר. תזכרו, בצק דביק = לחמניות רכות
יש לכם עוד מתכון ללחמניות שום באתר רק שאלה שונות בהרכב הבצק ובעשבי תיבול. תבחרו איזה שבא לכם ותכינו כי זה מטורף
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לחם/לבן
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
גביע שמנת חמוצה (200 מל)
ביצה שלמה + חלמון (גודל L)
1/2 כוס מים או חלב
50 גרם גבינת פרמז׳ן מגוררת דק
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
חופן עלי בזיליקום קצוצים
חצי כף מלח
למריחה:
ביצה טרופה עם חצי כפית סילאן
למילוי:
300 גרם מוצרלה מגורדת
לאחר האפייה:
1/2 כוס שמן זית
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
3 שיניי שום כתושות
מערבבים בקערית ומניחים בצד.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, גביע שמנת חמוצה, מים וביצים ולשים כ 4 דקות במהירות נמוכה-בינונית.
מוסיפים גבינת פרמז׳ן, חמאה ומלח ולשים עוד 3 דקות.
מוסיפים את הירק הקצוץ ולשים עוד 3 דקות.
מתקבל בצק דביק וזה בסדר!
בעזרת קלף משומן קלות מורידים את הבצק למשטח מקומח ומקמחים גם את הבצק.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת.
מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.
מורידים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים כדורים במשקל 55-60 גרם כ׳א.
משטחים כל כדור, מניחים מוצרלה מגורדת וסוגרים לכדור הדוק.
משמנים תבנית בחמאה או מרפדים בנייר אפייה .
מניחים את הכדורים במרווחים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
מורחים את הכדורים בביצה ואופים עד הזהבה.
מברישים את המאפים בתערובת הירק והשום בעודם חמים ומגישים לשולחן.
12 תגובה
נופר
היי ענת ,
נראה מעולה
חייב ביצה? מה אפשג במקום?
ענת אלישע
לא חובה, מומלץ. אפשר להסיר אותה מהמתכון והבצק יהיה פחות דביק
ירדנה אמויאל
היי ענת יקרה !
אני חייבת לך תודה ענקית על מתכון אחד על אחד שנתת.לחמניות שום יצא לי מושלם כמו שכתבת השקעתי אהבה השקעתי סבלנות ואופ קסם כמו שלך 🙏
את אישה מדהימה על מי שאת ועל הקיום שלך בעולמנו…את השראה ודוגמה לכולם נשים וגברים כאחד. עשית לי את היום ברגע שהגעתי לבלוג שלך וקראתי עלייך .את כל כך יפה את כל כך אמיצה את אשת חייל מי ימצא !!! הקמת מישפחה למופת ברכות על כך…הזכרת לי ונתת לי להיתרפק על זיכרונות מבית הורי ז״ל הבישולים השימחה הצחוקים הסיפורים במרוקאית אומרים יחסרה על דוק ליים🥰 אני מחכה כבר להכין עוד מתכונים שניראים מדהים ולפי המיצרכים עושים לי ריר בפה.
שוב תודה
באהבה ירדנה
ענת אלישע
ירדנה יקרה, ריגשת מאוד! תודה רבה על מילים מחזקות ויפות ואמן לשמחות אוכל טוב וזכרונות יפים
אלונה
ענת את אלופה!
תודה על המתכון הזה!
כל פעם שמכינה את זה אנחנו בהלם מכמה שזה טעים!!
תודה רבה!!!
יפעת
הי ענת
נראה אחלה מתכון. מה גודל התבנית,
קוטר 24?
ענת אלישע
קוטר 26
שירי
היי,
האם ניתן להשתמש בקמח חלה או קמח שמרים רב תכליתי?
ענת אלישע
קמח חלה אין בעיה
עדי
תודה על המתכון! אפשר ללוש אץ הבצק ביד?
ענת אלישע
אפשר
רוני
היי, אשמח לדעת כמה כדורים אמורים להתקבל?
האם ניתן להקפיא לאחר האפייה?
תודה!