לפת מוחמצת/מ’חללה

הפעם בסדרת החמוצים אנחנו נותנים קפיצה למטבח העיראקי. לבית של חמותי, זה שכשנכנסתי אליו הוקסמתי ממטבח עשיר וטעים במיוחד.
בין החמוצים היותר מפורסמים נמצא המ’חללה הלא היא לפת מוחמצת עם סלק. כשחמותי נתנה לי את המתכון שאלתי נו ו..? אמרה לי זהו.
אז כן, המתכון כל כך פשוט שזה לא נתפס כי אלה בין החמוצים היותר טעימים שאין מצב בלעדיהם בשולחן של שבת . מעבירה לכם מסר מחמותי, חכו לגשם הראשון ואז תקנו לפת טובה וללא סיבים.

המרכיבים לצנצנת של 2 ליטר:
5-6 לפתות בינוניות
1-2 סלקים בינוניים
חופן פלפל צ’ילי חריף יבש
מים (פירוט בהמשך)
מלח

אופן ההכנה:
שוטפים בסבון ומים את הלפתות וחותכים את הקצוות.
שימו לב, לא מקלפים אותן.
חותכים לרבעים ופורסים פרוסות דקות.
מקלפים את הסלקים וחותכים גם אותם לרבעים ופורסים לפרוסות דקות.
מניחים את הלפתות והסלק לסירוגין בצנצנת מעוקרת.
מוסיפים את פלפל הצ’ילי היבש.
מתחילים להוסיף מים ומלח בדרך הזאת:
על כל כוס מים הוסיפו כפית מלח.
לבסוף הוסיפו כפית חומץ.
סוגרים היטב את הצנצנת.
ביום הראשון והשני מומלץ להניח את הצנצנת במקום עם מעט שמש זה כבר יזרז את התהליך.
לאחר מכן, מעבירים למקום מוצל וקריר. המח’לילה מוכנה תוך 4-5 ימים.

הערות:
הניחו צלחת מתחת לצנצנת

לאחר 5 ימים

לסרטון ההכנה:


Leave a comment