אתחיל בגילוי נאות, עד לפני כמה שנים לא אכלתי מפרום! ולא כי לא הכנתי או ראיתי את אמא שלי ז”ל מכינה לאחים שלי וכולם מעולפים אלא בגלל שלא התחברתי לגודל של המפרום. להרבה תפוחי אדמה וקציצה שמנה בקצה ודקה מבפנים. העין מאז ומתמיד אכלה אצלי. לפני כמה שנים הבנתי שאין צורך להכין את המפרום בגודל המסורתי אז לקחתי את זה לכיוון שלי. פרסתי פרוסות דקות בעזרת סכין / מנדולינה, שמתי בשר בצורה שווה על כל הפרוסה של תפוחי האדמה וטבלתי בבלילה שלמדתי מאמא שלי להכין שזה בכלל שוס!! התוצאה הייתה בדיוק כפי שדמיינתי.. ממליצה בחום לנסות ולהבין במה מדובר..
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
לבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
גבעול סלרי קצוץ ( כולל העלים )
גזר בינוני קלוף ומגורד דק
בצל בינוני קצוץ
תפו׳א קטן מגורד דק/טחון
2 כפות גדושות פירורי לחם
רבע כוס מים
כף שמן
חצי כפית פפריקה מתוקה,
רבע כפית כורכום,
כפית שטוחה תבלין למפרום/בהרט,
מעט קינמון
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
לבלילת הביצים:
3 ביצים L
4 כפות קמח לבן
חצי כף רסק עגבניות
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט מלח
לרוטב:
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיניי שום פרוסים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
6-7 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח(לפי טעם)
חצי כפית פלפל לבן/שחור,
כף שטוחה פפריקה מתוקה,
כפית שטוחה בהרט,
רבע כפית קינמון
חצי כפית כורכום.
אופן ההכנה:
פורסים את תפוחי האדמה בעזרת מנדולינה/סכין לפרוסות דקות.
בקערה מניחים את מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בבשר ויוצרים סנדוויץ
מערבבים היטב את בלילת הביצים.
טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים בשמן חצי עמוק. מצננים.
מכינים את הרוטב:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל.
מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את הסלרי והשום. מטגנים עוד כ 2 דקות..
מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים 2.5 כוסות מים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המפרום לסיר ומבשלים על להבה בינונית- נמוכה כ 45-50 דקות.
10 Comments
לימור
היי ענת
ראשית יש לך מתכונים מעולים, האם אני חייבת לטגן בשמן זית?
אני לא מחובבי הטיגון
תודה רבה ומועדים לשמחה
לימור
ענת אלישע
אם את שואלת לגבי טיגון בשמן אחר אז כן אפשרי ואם לוותר על הטיגון בכלל אז זה כבר מתכון אחר
מיטל
נראה מעולה!!
האם ניתן להכין גם עם חצילים?
ענת אלישע
בהחלט
רועי
היי שלום,
איזה מספר בשר הכי טוב למפרום ובכלל לממולאים בכללי?
ענת אלישע
אני אוהבת לשלב צלעות/אונטריב עם צוואר
Noya
באיזה שמן מטגנים את המפרום? שמן זית או קנולה?
ענת אלישע
קנולה
טליה ברק
הייי כמה בערך חתיכות יוצא במתכון ?
ענת אלישע
כ 10 מנות