כמה חיפשתי מתכון מדויק למאפה המטורף הזה! מאפה שגדלתי עליו ..
אמא שלי ז”ל נהגה להכין אותו בחג החנוכה. מעין מבשר החורף כזה.
לפני כמה שנים נורא רציתי להזכר בטעמי ילדות ושאלתי את דודה שלי איך מכינים?
המתכון שהיא נתנה לי היה מעולה והיה בו שמרים. בדיוק כפי שאמא שלי ז”ל הכינה.
אמה מה?! אחי ביקר במרוקו לפני כ 3 שנים וסיפר לי על ארוחת הבוקר בבית המלון שכללה משמנה/מ’סמן
הוא אמר לי שזה אחד הטעימים שאכל ואין לו מתכון אבל מה שבטוח יש קמח סמולינה בבצק!
מאז ראיתי בערך מיליון סרטונים ברשת וכולם בערבית כמובן והיום החלטתי שאני מכינה!
עשיתי מיקס מכל המתכונים ויצאתי לדרך.. התוצאה.. תכפילו כמויות!!!!!!!!
המרכיבים ל 8 יח’:
2 כוסות קמח לחם/כוסמין לבן/קמח לבן
כוס קמח סמולינה (ראו המרות בסוף המתכון)
רבע כפית אבקת אפייה
כפית מלח
כף דבש
250 מ”ל מים פושרים.
למריחה:
100 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס שמן זית
כף קמח סמולינה
לפתיחת המאפה:
מעט שמן בקערית
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, קמח סמולינה, מים ומלח.
לשים במהירות נמוכה במשך 10 דק’
מתקבל בצק רך וטיפונת דביק.
מוציאים מהקערה ובעזרת ידיים משומנות מחלקים לכדורים.
מניחים אותם במגש משומן קלות ומכסים בניילון נצמד לשעה.
מערבבים את החמאה המומסת יחד עם שמן הזית.
משמנים קלות את משטח העבודה ומניחים כדור.
משמנים גם אותו ובעזרת הידיים פותחים למלבן דקיק.
מורחים שכבה דקה של החמאה והשמן.
מפזרים מעט קמח סמולינה./דורום
מקפלים כמו בסרטון (קיפול מעטפה) כאשר מקפידים לשמן במעט חמאה ולפדר מעט קמח סמולינה על כל קיפול.
ממשיכים כך עם השאר מכסים ושמים למנוחה של 20 דק’.
מחממים היטב מחבת ומנמיכים ללהבה בינונית.
משמנים מעט את הידיים ופותחים כל מעטפה לריבוע רחב.
מניחים במחבת ומקפידים להפוך כל דקה צד.
ממשיכים כך עד הזהבה עמוקה.
להכנת מ’סמן עגול, פותחים כל כדור לעלה דק ככל האפשר. מפזרים מעט קמח סמולינה ומקפלים את השוליים למרכז, מורחים שכבה דקה של חמאה ושמן ומגלגלים.
את הקצוות דוחפים משני הצדדים ומעמידים את הבצק. בעזרת הידיים פוחסים לעיגול ומעבירים לתבנית למנוחה של 20 דק’ לפחות.
מניחים כל עיגול על משטח עבודה משומן ובעזרת הידיים מועכים לצורת פיתה. מוסיפים שכבה דקה של חמאה ומטגנים במחבת עד הזהבה
מגישים לצד תה עם נענע ומורחים בחמאה ודבש.
הערות למתכון:
קמח סמולינה לרוב ניתן להשיג ברשתות האינטרנט ובחלק מהסופרים.
ניתן להמיר אותו במתכון הזה או לקמח דורום שהוא יותר זמין בסופרים ואם לא מוצאים אז קמח לחם/לבן
ההמרה היא באותו היחס.
במידה והבצק יוצא דביק מדי (בהתאם לשינויים בסוג הקמח) יש להוסיף כף קמח.
ניתן לפזר סוכר וקינמון בין השכבות במקום הקורנפלור
6 Comments
אילנית
במשמנה במרוקו בפנים ומפזרים סולת או קמח תירס ואז מקפלים
ענת אלישע
תקראי שוב את המתכון, אני שמה קמח סמולינה וזה בדיוק מה ששמים לא סולת. אפשר לטעות בקלות בגלל הניראות
רחל
לא ממש הבנתי את הכמיות והקיפולים
ענת אלישע
כנסי לסרטון ההכנה
טליה
היי,
תודה על המתכון,ניראה מושלם. באיזו כוס את משתמשת לקמחים? כוס מידה אוניברסאלית? כוס חד”פ?
תודה
ענת אלישע
כוס מדידה אוניברסלית