כמו שכבר שיתפתי אתכם בעבר, אני חוקרת ולומדת את המטבח המרוקאי, מתחברת לשורשים שלי ומעבירה הלאה.. ההרגשה היא של שימור מסורת. ולמה כל כך חשוב לי אתם בטח שואלים? אימי ז”ל נפטרה צעירה וכך גם אבי ואין לי בעצם מתכונים. אני משחזרת אותם מזכרונות הילדות שלי ומחקר מאוד רחב שאני עושה כבר מעל שנה. מחברת את הקצוות יחד. וכל זה בכדי שהמנהגים והמאכלים יישמרו לדורי דורות..
הפעם הכנתי משמנה משפחתית במחבת שמגישים למרכז השולחן. מצאתי שזה הרבה יותר נח מלהכין מנות אישיות. אני הכנתי על הגז יחד עם זאת תוכלו בכיף לאפות בתנור. לצורך ההכנה השתמשתי במחבת קוטר 34 ס”מ וזה מאוד נח. תוכלו להכין על מגש תנור או כל מחבת אחרת רק שימו לב, ככל שהמחבת קטנה יותר כך יתארך זמן הטיגון/האפייה.

המרכיבים ל- 2 יח’ משפחתיות:
1 קג קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
כף מלח
650 מל מים חמימים.

לפתיחת הכדורים וטיגון המאפה:
150 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס שמן (מערבבים יחד)

אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דק’ במהירות בינונית נמוכה.
(ניתן ללוש בידיים עד מרקם חלק של הבצק)
הבצק שמתקבל מעט דביק.
מורידים את הבצק למשטח משומן ויוצרים כדור.
מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כ 45 דק’.

הבצק לאחר ההתפחה.

יוצרים 16 כדורים במשקל 50 גרם כ”א (אפשר לפי העין כדורים קטנים)
את הבצק שנותר מחלקים לשני כדורים גדולים.


מניחים את הכדורים על משטח משומן ומכסים.
מתפיחים שוב כ 15 דק’.
משמנים את המשטח במעט חמאה ושמן מומסים ופותחים כל כדור קטן לפיתה גדולה.

מניחים את הפיתות האחת מעל השנייה , 8 פיתות בכל ערימה.

הקפידו לשמן כל כדור בנפרד.
כעת פותחים בעזרת הידיים את כדור הבצק הגדול אבל הפעם למופלטה ענקית ודקה.
מניחים 8 פיתות במרכז המופלטה הדקה ומשטחים מעט עם הידיים את הערימה


סוגרים מכל הצדדים עד שמתקבל מעין ריבוע הדוק.
ממשיכים כך עם הערימה השנייה.
מתפיחים עוד 10 דק’.
מחממים מחבת ומוסיפים כ 3 כפות חמאה מומסת.
מניחים את המאפה במחבת, משמנים מעט גם את החלק העליון ובעזרת הידיים משטחים את הבצק שיתאים לקוטר המחבת.

מטגנים על להבה נמוכה כ 20 דק’ מכל צד.
ניתן לעבוד עם שתי מחבתות במקביל או להכניס מאפה אחד לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות חום סטטי.
אופים עד הזהבה.


תוספות:
ניתן להוסיף בין השכבות ומעל המאפה מעט סוכר וקינמון (לפני הטיגון/האפייה).

סרטון הכנה:


1 תגובה

  • Inbal
    Posted 2 בינואר 2023 23:19 0Likes

    ממש כמו שסבתא שלי הייתה עושה, והרבה זמן ניסיתי כל מיני מתכונים שונים ודרכים שונות לעשות ויצאו אחלה! אבל כשראיתי את שלך נפלו האסימונים! תודה

כתיבת תגובה