הקיץ הגיע בצעדי ענק ואיתו החשקים לאוכל מושחת! את הנאגטס האלה משום מה אני מכינה לילדים רק בקיץ. הם אוהבים שאני מגישה להם אותם לצד פוטטו צ’יפס, רטבים והארוחה כמעט תמיד תהיה במרפסת שלנו אחרי שהם יוצאים מהבריכה. הנאגטס האלה קלים להכנה וטעימים כל כך עד כדי כך שלא תרצו לקנות שוב בחוץ. התמכרות מובטחת!!
המרכיבים:
1 ק”ג חזה עוף טחון
כף וחצי קורנפלור
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח
לציפוי:
כוס וחצי קמח
כוס קורנפלור
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית מלח (לפי טעם)
1 ו 3/4 כוסות סודה קרה מאוד (המשקה)
למטבל:
כף גדושה מיונז
כף קטשופ
כפית רוטב סרירצ’ה.
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
מניחים בקערה חזה עוף טחון, קורנפלור, פלפל, שום גבישי ומלח ומערבבים היטב.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, פוחסים מט ויוצרים צורת של נאגטס.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לשעה.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי היבשים (את הסודה נוסיף בהמשך)
מוציאים את הנאגטס מהמקפיא וטובלים בתערובת הקמח והקורנפלור. מניחים במגש.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
מוסיפים את מי הסודה לתערובת הקמח והקורנפלור שנותרה ובעזרת מטרפה מערבבים לבלילה חלקה וסמיכה.
מכניסים את הנאגטס לבלילה ומצפים היטב. בעזרת מזלג מעבירים לשמן החם.
מטגנים עד הזהבה עמוקה.
מערבבים את מרכיבי המטבל ומגישים.
35 תגובה
זאב
יש גרסה לתנור – במקום הטיגון?
ענת אלישע
לצערי לא עם טמפורה
לימור
הכוונה לכוס אפיה או רגילה ?
ענת אלישע
כוס אפייה או כוס חד פעמית חמה
דוריס
היי
אפשר להחליף את הסודה לאבקת סודה ?
ענת אלישע
לא יקירה
אבישג
ראיתי ששאלו אם אפשר לשים בירה ענית שכן .
. לא ישנה את הטעם ?? אין לי סודה יש לי בירה וסודה לימון השאלה מה לא יעשה טעם שונה מהרגיל
ענת אלישע
סודה לימון פחות, בירה כן
לימור
הכוונה לכוס אפיה או כוס רגילה?
ענת אלישע
כוס אפייה אוניברסלית או חד פעמי חם סטנדרטי
דפנה
למה מקפיאים?
ענת אלישע
בכדי לשמור על הצורה ושיהיה נח לעבוד ובנוסף לשמור על הטמפורה כי בחום היא פחות קראנצ’ית
ניר
יצא מעולה, וואוו, תודה רבה 🙂
סיגלית
יצא טעים טעים טעים. במיוחד בני שמוכן לאכול נאגטס רק במקדונלד. הסכים לתחליף הביתי.
אלופה. תודה רבה, אשרייך👑
ומעתה עוקבת
ענת אלישע
שמחה לשמוע!!
גל
היי תודה רבה על המתכון
לא שמים פירורי לחם בכלל? על מנת שיהעה צבע זהוב כזה
🙂
ענת אלישע
אין צורך הוא יוצא זהוב בלי
ליאור
אפשר להחליף את הסודה בבירה?
ענת אלישע
אפשר
אסתר
אפשר להקפיא חלק ולטגן לאחר מספר ימים?
ענת אלישע
כן אין בעיה
מנאר מוסלח
אפשר להקפיא אחרי זה , כי הכמות גדולה ?!
ענת אלישע
ניתן להקפיא לפני הציפוי ונטיגון
נועה
האם ניתן להמיר בקמח מצה (שיהיה כשלפ)?
ענת אלישע
מאמינה שכן
בר
אפשרי עם פילה עוף?
ענת אלישע
בהחלט
מורן קמפלר
היי, שמתי במקפיא והם יצאו ממש קפואים, ואז ששמתי במחבת וטיגנתי הם בעצם טוגנו אך בפנים נשארו חיים. הם צריכים ממש לקפוא? או בעיקר להתייצב בצורה? אולי להוציא אותם ולהפשיר מעט?
ענת אלישע
רק להתייצב במקפיא ושימי לב לשמן שלא חם מדי
עדי מנשה
ענת יקרה כל כך כיף לי להכין את המתכונים שלך
את מוכשרת ברמות!
אראלה קוריאט
יצא מאד טעים הנכדים אהבו מאאאד
מורן
מתכון מעולה! הילדים טרפו… תודה!
חלי
מתכון מושלם !!!
הילד שלי כמכור מקדונלדס אבל בהנאה
תודה !
מעיין
היי ענת,
הכנתי את המתכון.. הוצאתי את הנאגטס כשהיו ממש זהובים ויפים מבחוץ, אבל לצערי הנאגטס בכלל לא היו מוכנים בפנים..
מה עשיתי לא נכון?
תודה 🙂
ענת אלישע
סביר להניח שהשמן היה חם מדי בפעם הבאה להנמיך להבה