הקיץ הגיע בצעדי ענק ואיתו החשקים לאוכל מושחת! את הנאגטס האלה משום מה אני מכינה לילדים רק בקיץ. הם אוהבים שאני מגישה להם אותם לצד פוטטו צ’יפס, רטבים והארוחה כמעט תמיד תהיה במרפסת שלנו אחרי שהם יוצאים מהבריכה. הנאגטס האלה קלים להכנה וטעימים כל כך עד כדי כך שלא תרצו לקנות שוב בחוץ. התמכרות מובטחת!!

המרכיבים:
1 ק”ג חזה עוף טחון
כף וחצי קורנפלור
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח

לציפוי:
כוס וחצי קמח
כוס קורנפלור
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית מלח (לפי טעם)
1 ו 3/4 כוסות סודה קרה מאוד (המשקה)

למטבל:
כף גדושה מיונז
כף קטשופ
כפית רוטב סרירצ’ה.

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מניחים בקערה חזה עוף טחון, קורנפלור, פלפל, שום גבישי ומלח ומערבבים היטב.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, פוחסים מט ויוצרים צורת של נאגטס.

מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לשעה.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי היבשים (את הסודה נוסיף בהמשך)

מוציאים את הנאגטס מהמקפיא וטובלים בתערובת הקמח והקורנפלור. מניחים במגש.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
מוסיפים את מי הסודה לתערובת הקמח והקורנפלור שנותרה ובעזרת מטרפה מערבבים לבלילה חלקה וסמיכה.
מכניסים את הנאגטס לבלילה ומצפים היטב. בעזרת מזלג מעבירים לשמן החם.

מטגנים עד הזהבה עמוקה.
מערבבים את מרכיבי המטבל ומגישים.


35 תגובה

  • זאב
    Posted 19 ביוני 2022 15:20 0Likes

    יש גרסה לתנור – במקום הטיגון?

  • לימור
    Posted 19 ביוני 2022 17:44 0Likes

    הכוונה לכוס אפיה או רגילה ?

    • ענת אלישע
      Posted 22 ביולי 2022 17:47 0Likes

      כוס אפייה או כוס חד פעמית חמה

    • דוריס
      Posted 11 באוקטובר 2022 16:26 0Likes

      היי
      אפשר להחליף את הסודה לאבקת סודה ?

    • אבישג
      Posted 23 באוקטובר 2023 14:29 0Likes

      ראיתי ששאלו אם אפשר לשים בירה ענית שכן .
      . לא ישנה את הטעם ?? אין לי סודה יש לי בירה וסודה לימון השאלה מה לא יעשה טעם שונה מהרגיל

  • לימור
    Posted 19 ביוני 2022 17:47 0Likes

    הכוונה לכוס אפיה או כוס רגילה?

  • דפנה
    Posted 8 ביולי 2022 10:59 0Likes

    למה מקפיאים?

    • ענת אלישע
      Posted 22 ביולי 2022 17:37 0Likes

      בכדי לשמור על הצורה ושיהיה נח לעבוד ובנוסף לשמור על הטמפורה כי בחום היא פחות קראנצ’ית

  • ניר
    Posted 8 ביולי 2022 15:18 0Likes

    יצא מעולה, וואוו, תודה רבה 🙂

  • סיגלית
    Posted 18 ביולי 2022 13:40 0Likes

    יצא טעים טעים טעים. במיוחד בני שמוכן לאכול נאגטס רק במקדונלד. הסכים לתחליף הביתי.
    אלופה. תודה רבה, אשרייך👑
    ומעתה עוקבת

  • גל
    Posted 26 ביולי 2022 13:27 0Likes

    היי תודה רבה על המתכון
    לא שמים פירורי לחם בכלל? על מנת שיהעה צבע זהוב כזה
    🙂

  • ליאור
    Posted 22 באוגוסט 2022 12:03 0Likes

    אפשר להחליף את הסודה בבירה?

  • אסתר
    Posted 25 באוגוסט 2022 11:53 0Likes

    אפשר להקפיא חלק ולטגן לאחר מספר ימים?

  • מנאר מוסלח
    Posted 23 בספטמבר 2022 15:55 0Likes

    אפשר להקפיא אחרי זה , כי הכמות גדולה ?!

  • נועה
    Posted 7 בינואר 2023 11:13 0Likes

    האם ניתן להמיר בקמח מצה (שיהיה כשלפ)?

  • בר
    Posted 6 בפברואר 2023 15:44 0Likes

    אפשרי עם פילה עוף?

    • ענת אלישע
      Posted 8 בפברואר 2023 11:19 0Likes

      בהחלט

    • מורן קמפלר
      Posted 25 במרץ 2024 20:46 0Likes

      היי, שמתי במקפיא והם יצאו ממש קפואים, ואז ששמתי במחבת וטיגנתי הם בעצם טוגנו אך בפנים נשארו חיים. הם צריכים ממש לקפוא? או בעיקר להתייצב בצורה? אולי להוציא אותם ולהפשיר מעט?

  • עדי מנשה
    Posted 16 באפריל 2023 17:53 0Likes

    ענת יקרה כל כך כיף לי להכין את המתכונים שלך
    את מוכשרת ברמות!

    • אראלה קוריאט
      Posted 20 ביולי 2023 17:56 0Likes

      יצא מאד טעים הנכדים אהבו מאאאד

  • מורן
    Posted 13 ביולי 2023 13:20 0Likes

    מתכון מעולה! הילדים טרפו… תודה!

  • חלי
    Posted 29 באוקטובר 2023 14:09 0Likes

    מתכון מושלם !!!
    הילד שלי כמכור מקדונלדס אבל בהנאה
    תודה !

  • מעיין
    Posted 2 באפריל 2024 11:52 0Likes

    היי ענת,
    הכנתי את המתכון.. הוצאתי את הנאגטס כשהיו ממש זהובים ויפים מבחוץ, אבל לצערי הנאגטס בכלל לא היו מוכנים בפנים..
    מה עשיתי לא נכון?
    תודה 🙂

    • ענת אלישע
      Posted 4 באפריל 2024 11:49 0Likes

      סביר להניח שהשמן היה חם מדי בפעם הבאה להנמיך להבה

כתיבת תגובה