מאז ומתמיד אני יודעת שסופגניות מצריכות התפחה כפולה. הראשונה מיד לאחר הלישה והשנייה לאחר העיצוב כסופגנייה. השנה החלטתי לעשות ניסוי שאני חושבת עליו כבר המון זמן והתפחתי פעם אחת בלבד! מיד בתום הלישה, עיצבתי את הסופגניות, הנחתי על ניירות וכיסיתי. התוצאה הפתיעה גם אותי.. זה לקח זמן, ההתפחה הייתה ארוכה מהרגיל ועדיין חסך התעסקות סביב הסופגניות וזמן. שימו לב, במידה והסופגניות לא יתפחו מספיק הן יצאו בצקיות מבפנים, תנו להן את הזמן שהן צריכות. תיצמדו למתכון ותחזרו לעדכן אותי כי אתם הולכים להתאהב.
המרכיבים ל 14 יח’:
כף שמרים יבשים
רבע כוס מים פושרים
כף סוכר
.
4 כוסות קמח לחם/ קמח חלה/קמח כוסמין לבן (560 גרם)
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חמאה מומסת קרה
3/4 כוס חלב קר
1/2 כפית מלח
.
ליטר שמן לטיגון הסופגניות
.
אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר שמרים, כף סוכר ורבע כוס מים. מערבבים ומניחים בצד ל 10 דק’.
.
מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית נמוכה.
לאחר כ 5 דק’ לישה עוצרים את המיקסר ובעזרת קלף מגרדים את הבצק שנדבק לדפנות לכיוון מרכז הקערה.
ממשיכים ללוש עוד 8 דק’.
מתקבל בצק גמיש מאוד ומעט דביק.
.
מקמחים את משטח העבודה ומורידים את הבצק.
מחלקים את הבצק לכדורים המשקל 60-80 גרם כל אחד.
הקפידו ליצור עיגולים חלקים והדוקים בתחתית.
מניחים ריבועי ניירות אפייה על תבנית ומקמחים אותם קלות.
מניחים כל סופגנייה על ריבוע ומקמחים ממש מעט גם מעל.
מכסים היטב בניילון נצמד רופף ושמים להתפחה עד להכפלת נפח של הכדורים.
התהליך הזה לוקח כשעתיים בטמפ’ החדר ואולי קצת יותר.
.
מחממים שמן לטיגון עמוק ל 155-160 מעלות.
מעבירים את הסופגניות לשמן כאשר נייר האפייה מופנה כלפי מעלה (מסירים בקלות)
ברגע שצד אחד מזהיב הופכים לצד השני.
מעבירים לנייר סופג.
.
מצפים את הסופגניות בסוכר וממלאים בכל מילוי שאוהבים.
ניתן לבזוק אבקת סוכר במקום ציפוי הסוכר.