גם עליהן אני לא מוותרת בחג החנוכה! שנים רבות פחדתי לגעת בשמרים ומצאתי אחלה פתרון במקומן, סופגניות אשל.
בכל פעם נהגתי להוסיף להן תוספת כזאת או אחרת אבל הבסיס נשאר אותו הדבר.
לפני כשנתיים המרתי את האשל בגבינת ריקוטה והתוצאה הייתה מופלאה! הן נימוחות בפה, טעימות וקלות להכנה. ממש תוך כמה דקות הן כבר בשמן החם. למעשה הסופגניות האלה הן שדרוג לסופגניות האשל הוותיקות. אפשר למלא אותן בריבה או שוקולד ואפשר לזלף מעליהן כל ממרח שאוהבים ותאמינו לי גם עם אבקת סוכר בלבד הן סופר טעימות. ממליצה מראש להכפיל כמויות כי הן נחטפות!!!!!
המרכיבים:
150 גרם קמח תופח
250 גרם גבינת ריקוטה ( גביע )
2 ביצים + חלמון L
4 כפות סוכר שטוחות
כפית מחית וניל
כפית רום/ קוניאק ( אלכוהול!)
לפיזור:
אבקת סוכר/ריבת חלב/שוקולד/ריבה/ממרח קינדר
שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל המרכיבים למעט הקמח. טורפים היטב עד מרקם חלק ( במיקסר/מטרפה ידנית)
מוסיפים את הקמח וטורפים עד הטמעה מלאה.
מחממים את השמן ל 170 מעלות.
בעזרת כף גלידה משומנת או 2 כפיות מעבירים לשמן הרותח כפית מן הבלילה וממשיכים כך הלאה.
מטגנים עד הזהבה, מזליפים כל ממרח שאוהבים או שבוזקים אבקת סוכר.
1 Comment
אינה
וואו! הטעם משגע! תודה ענת על המתכון ❤️