סחוג ביתי זריז

אין מצב שאין לי צנצנת של סחוג ביתי במקרר. למען האמת עוד לא החלטתי אם זה ממרח פלפלים או סחוג
בכל מקרה מדובר במולטי סחוג! אני משתמשת בו כממרח, כתיבול לפסטות או לסלטים בקיצור מולטי כבר אמרנו.
השוס הוא אופן ההכנה הכל כך פשוט. אתם שולטים במידת החריפות! אני רק יכולה להמליץ לכם.
גם עניין הפלפלים נתון לשיקולכם, תוכלו להשתמש רק בפלפל ירוק או רק אדום חריף/מתוק.
כל עוד תצמדו לתיבול ואופן ההככנה תקבלו סופר סחוג.

המרכיבים:
6-7 פלפלים ירוקים חריפים
6 פלפלים אדומים חריפים
2 פלפל שושקה /גמבה אדומה
5-6 פלפלים יבשים מתוקים
7 שיניי שום גדולות
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזליה
2 גבעולי סלרי כולל העלים
תיבול:
כף שטוחה כמון
חצי כפית פלפל
כף שטוחה מלח
חצי לימון סחוט
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

שוטפים את כל הפלפלים, חורצים ומנקים מגרעינים. (גם את היבשים)

שימו לב לעבוד עם כפפות

את הפלפלים היבשים משרים ל 10 דקות במים רותחים ומסננים.

במעבד מזון או מטחנת בשר טוחנים את כל המרכיבים למעט התיבול.
הפלפלים יגירו המון נוזלים וזה בסדר.

מעבירים את תערובת הפלפלים הטחונה למסננת צפופה למינימום חצי שעה.
מעבירים לקערה, מתבלים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

מאחסנים בצנצנות זכוכית במקרר עד 3 שבועות.

הערות למתכון:
ממליצה להוסיף שכבה דקה של שמן מעל הסחוג אחרי שהעברנו לצנצנות.

2 תגובה

  • ליאת אליאן ביטון
    Posted 26 באוקטובר 2021 18:07 0Likes

    וואוווו שלמות לשלב בכל דבר ❤❤❤

כתיבת תגובה