לאט לאט אתחיל להעלות לכם מתכונים של סלטים מרוקאיים שגדלתי עליהם..
אמא שלי ז”ל הייתה מתחילה הכנות לסלטים של שבת כבר ביום שלישי! לא פחות מ 10 סוגי סלטים על שולחן השבת !!
לא סתם מתחילה עם הסלט הזה כי הוא מבין האהובים עליי. מתובל היטב ומפוצץ בטעמים
המרכיבים:
2-3 יח’ חצילים גדולים
תבלינים:
1/3 כוס שמן
4 שיניי שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
כפית כמון
כף גדושה לימון כבוש
מיץ מלימון גדול סחוט
כפית מלח (לפי טעם)
לאוהבי הפיקנטי מומלץ להוסיף כפית אריסה ביתית חריפה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 250 מעלות על תכנית גריל.
מנקבים את החצילים בעזרת מזלג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
קולים את החצילים בתנור עד ריכוך מלא. מוציאים מהתנור ומרוקנים את תוכן החצילים למסננת.
מסננים שעה או עד שהנוזלים ניגרו.
מחממים שמן ומוסיפים את השום הכתוש. מטגנים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים.
מערבבים היטב ומוסיפים את החצילים המסוננים. בעזרת מזלג מועכים את החצילים.
מבשלים כ 10 דק’ על להבה גבוהה ותוך כדי ערבוב.
1 תגובה
מיטל
אלופה ❤ תודה רבה 😘