עוגיות מרנג (שושנים)

כל כך הרבה פעמים העליתי את המתכון הזה לאינסטגרם שלי ואני פתאום קולטת שהוא לא באתר!! אז כיפור תיכף מגיע ואת הזדמנות מצוינת להעלות לכם מתכון גם לכאן כי בכל זאת, עוגיות נוסטלגיות שתמיד רלוונטיות. המתכון לפי כוסות מדידה אוניברסליות והוא מותאם לגרסה החלבית והפרווה.

המרכיבים לבצק:

500 גרם קמח לבן/ כוסמין לבן

1 שקית אבקת אפיה

50 גרם סוכר (רבע כוס)

3 חלמונים L

200 גרם חמאה רכה/נטורינה/מרגרינה

גביע שמנת חמוצה (200 מל) לפרווה: 180 מל מיץ תפוזים (3/4 כוס)

1.5 כפיות מחית וניל/2 שקיות סוכר וניל

.

למרנג:

3 חלבונים L

כוס סוכר

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

.

אופן ההכנה:

בקערה מניחים את כל מרכיבים הבצק ולשים לבצק אחיד וטיפונת דביק ( אל דאגה אחרי הקירור הוא מסתדר) אפשר ללוש במיקסר ואפשר ידנית , הבצק מאוד נוח. בעזרת קלף מורידים את הבצק למשטח מקומח ומקמחים מעט גם את פני הבצק. יוצרים נקניק רחב ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.

.

מחממים תנור ל 180 מעלות אפיה רגילה.

.

מכינים את המלית:

בקערת המיקסר שמים את החלבונים ומתחילים להקציף תוך הוספה הדרגתית של הסוכר עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים את הפודינג ומקציפים עוד דקה.

.

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים.  

מקמחים גם את הבצק מלמעלה. (מכניסים את שאר החלקים למקרר). מרדדים למלבן, מורחים מהמלית שכבה דקה ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית וממשיכים כך עם השאר.

מכסים את התבנית ומכניסים לקירור לעוד חצי שעה.

בעזרת קלף חותכים את העוגיות ומניחים בתבנית במרווחים.

לחילופין ניתן למרוח את המלית, לחתוך לרצועות ולגלגל לעוגיות.

מכניסים לתנור ואופים עד הזהבה קלה, כ 20-25 דקות.

כתיבת תגובה