בחיי שאין לי מה לספר על העוגה הזאת מרוב שהיא פשוטה קלה וטעימה! קערה אחת, תבנית ומטרפה ידנית , זהו!! אני בדעה נחרצת שהפשטות תמיד אבל תמיד מנצחת. כשיש לי אורחים בהתראה קצרה או שאין לי זמן בשישי אני מכינה את העוגה הזאת. היא מעולה לצד הקפה ולמושחתים ביניכם אני ממליצה לחמם טיפונת במיקרו ולהגיש אותה עם כדור גלידת וניל וסירופ שוקולד..
מרכיבים:
140 גרם קמח תופח (כוס)
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר (כוס)
3 ביצים L
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם אגוזי מלך קצוצים (כוס)
לקישוט:
חופן נטיפי שוקולד לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות (חום סטטי)
משמנים תבנית בקוטר 24
בקערה מניחים את הסוכר החמאה והשוקולד המריר. ממיסים במיקרו בפולסים!!!! מוסיפים את הביצים, כל פעם אחת וטורפים במטרפה ידנית. מוסיפים קמח וטורפים עד הטמעה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים. מפזרים את השוקולד הלבן ומכניסים לתנור. אופים כ 30-35 דקות. מצננים וחותכים לקוביות
2 תגובה
שירי
העוגה מעולה…תודה על מתכון נהדר
שאלה: היכן כדאי לאחסן לאחר האפייה? במקרר?
שירי
היי,
האם ניתן להמיר את החמאה בנטורינה?