עד אתמול הייתי בטוחה שרוב האנשים לא אוהבים עוגת גזר. אל תשאלו למה? כי אין לי מושג. אחרי הצונאמי של אתמול הבנתי שהמוןןןן אנשים אוהבים עוגת גזר. היא בחושה, היא קלה, היא עשירה בטעמים והיא פרווה!! החגים בפתח, ממליצה בחום לשמור את המתכון.
המרכיבים:
3 ביצים L (טמפ׳ החדר)
כוס וחצי קמח תופח (210 גרם)
3/4 כוס סוכר (180 גרם)
1/2 כוס שמן
100 גרם צימוקים/שוקולד צ׳יפס
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
2 כוסות גזר מגורד דק
כפית קינמון
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מעט אגוז מוסקט טחון
מעט גרידת לימון/תפוז
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערת המיקסר מניחים סוכר וביצים ומערבלים במהירות גבוהה במשך 5 דקות. מנימיכים מהירות למינימום ומוסיפים בסדר הבא את השמן, הקמח , הסודה לשתייה והתבלינים. מערבלים עוד דקה לאיחוד.
את הצימוקים/שוקולד הגזר והאגוזים מוסיפים ידנית בתנועות קיפול. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש גדולה או תבנית עגולה קוטר 24. אופים כ 35-40 דקות.
מומלץ לבדוק עם קיסם לאחר 30 דקות.
2 תגובה
שני
עוגה מושלמת יצא לי לעשות אותה כמה פעמים
אם אין לי קמח תופח כמה אבקת אפיה לשים?
ענת אלישע
שקית