לא מזמן העליתי לאתר מתכון לדג סלמון ברוטב אריסה ודבש. המתכון הפך להיות וויראלי!! כולם כולל כולם הכינו אותו והופתעו מהשילובים והטעם. בשישי האחרון נכנסתי למטבח בבלאק אאוט. לא היה לי מושג מה אני מכינה. פתחתי את המקרר וראיתי צנצנת אריסה. תוך שניות הבנתי מה אני הולכת להכין. אמרתי לעצמי, אם הסלמון השתלב כל כך יפה עם האריסה והדבש אז העוף על אחת כמה וכמה. שיניתי מעט את המתכון המקורי ויצא לא פחות ממטורף!!! אז הנה לכם עוד מתכון קל ופשוט שיכול להתאים לחגים ובכלל..
המרכיבים:
6-8 מנות עוף (כרעיים/ירכיים/שוקיים)
10 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים.
כוס עגבניות שרי חצויות
10 שיניי שום קלופות
לרוטב:
רבע צרור כוסברה קצוץ
2 כפות אריסה מתוקה (להשיג בכל סופר)
3 כפות סילאן 100% טבעי
לימון שלם גדול סחוט
כפית גדושה מלח ים אטלנטי (אחר)
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
בתבנית מניחים תפוחי אדמה, עגבניות שרי, שום ואת נתחי העוף.
מזליפים את הרוטב שהכנו על כל הירקות והעוף.
מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ורדיד אלומניום. מכניסים למקרר לשעה.
מחממים תנור לחום סטטי (עליון תחתון) 200 מעלות
מכניסים את התבנית המכוסה לתנור לשעה.
מסירים את הניירות וצולים עוד כ 25 דק’.