אם ישאלו אותי איזה ירק הייתי לוקחת איתי לאי בודד הייתי עונה מבלי להסס, בצל!! וואיי כמה שאני אוהבת בצל. נכנס לכל תבשיל/סלט/מאפה ומתאים את עצמו לטעמים הנבחרים.. הסוכרים שמשתחררים במהלך הבישול הארוך מקרמלים את נתחי העוף והטעם שמתקבל הוא פשוט מופלא!!בתבשיל הזה יש מינימום תבלינים והבצל מקבל מקום של כבוד והוא מצדו עושה את העבודה יופי..
המרכיבים:
4-5 כרעיים עם העור
1-2 עצמות מח (לא חובה, מומלץ מאוד)
8 בצלים בינוניים פרוסים
חצי כוס צימוקים בהירים/כהים
3 כפות סילאן 100% טבעי
כפית שטוחה כורכום
3 מקלות קינמון
כפית שטוחה פלפל
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן זית/אחר
כוס וחצי מים.
אופן ההכנה:
מחממים סיר מותאם לתנור עם השמן ומניחים את הכרעיים ועצמות המח.
צולים עד הזהבה עמוקה משני הצדדים (מומלץ לכסות את הסיר בזמן הזה)
מוסיפים את הבצלים הפרוסים והתבלינים ומערבבים בזהירות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומניום.
אוטמים היטב את התבנית ומכניסים לתנור לשעה ורבע.
מסירים את הניירות וצולים את העוף עד הזהבה עמוקה וקרמול הבצל. (כחצי שעה)