עוף וענבים צלויים בתנור

המתכון הזה מוכר וידוע מזה שנים. בתקופת החגים הוא נפוץ במיוחד.
רוב המתכונים דומים אבל אתם מכירים אותי, חייבת טוויסט בעלילה..
במקום תירוש ענבים/מיץ ענבים שזה בעצם המרכיב העיקרי של הרוטב
השתמשתי בנקטר חמוציות ומיץ תפוזים. עשיתי מיקס מטורף שאין לתאר.
שילבתי כמובן תבלינים נוספים והתוצאה היתה פשוט מופלאה. העוף התקרמל יחד עם הבצל הענבים והשום..
חייבת לומר שלקחתי הימור בשילובים וזה מה שאני אוהבת בבישול! אין מתכון אחד למנה אחת.
זה מדהים אותי כל פעם מחדש איך מנה פשוטה וקלה , מכל ההיבטים, יכולה להיראות סופר אלגנטית.

המרכיבים:
6-8 נתחי עוף (מומלץ שוקיים וירכיים)
10-12 שיניי שום
4 בצלים סגולים פרוסים לפרוסות עבות
400 גרם ענבים אדומים
תבלינים:
3 כוסות נקטר חמוציות/תירוש ענבים/מיץ ענבים
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
כף חומץ בלסמי
כף סוכר חום כהה
כפית מלח, כפית שטוחה פלפל
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, חום סטטי (עליון תחתון)

בתבנית מניחים את הבצלים הפרוסים ומפזרים את שיניי השום.
מסדרים מעל את נתחי העוף.

מניחים את אשכולות הענבים בין נתחי העוף.
מניחים את כל מרכיבי התיבול בקערה ומערבבים היטב.

מנה פשוטה קלה ואלגנטית

שופכים את הרוטב מעל נתחי העוף והענבים.
מכניסים לתנור וצולים במשך כשעה וחצי עד שעתיים.

עוף וענבים צלויים בתנור

מדי פעם פתחו את התנור ובעזרת כף הרטיבו את נתחי העוף ברוטב שנוצר.

כתיבת תגובה