הקורונה נכנסה אלינו הביתה.. בעלי נדבק ותודה לאל כולנו שליליים שרק ימשיך ככה!
כיאה לחולה קורונה מאומת, הוא נכנס לבידוד בחדר ואני דואגת לארוחות מזינות שיתחזק מהר.
הכנסתי המון ירקות בארוחה כהרגלי בשבועות האחרונים והפעם גם הכנסתי ירק מפוצץ בוויטמינים.
אתם הולכים לאמץ את הארוחה הזאת יופי בלי קשר לקורונה..

המרכיבים:
לעוף הצלוי:
4 כרעיים מחולקות ( שוקיים וירכיים )
10 שיניי שום קצוצות
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כף כורכום
כף שטוחה מלח
1/4 כף פלפל לבן/שחור
6-7 כפות שמן זית
רבע כוס מים

לאורז הירוק:
2 כוסות אורז יסמין
בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום כתושות
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
1/2 צרור כוסברה קצוץ
כפית מלח ( לפי טעם )
חצי כפית פלפל לבן
1/3כוס שמן רגיל
3.5-4 כוסות מים רותחים ( אותה כוס של האורז)

אופן ההכנה:
לעוף הצלוי:

מניחים בקערה את כל מרכיבי העוף ומערבבים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה.

ניתן להוסיף תפוחי אדמה חתוכים

מעבירים לתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לשעה – שעה ורבע

לאורז:

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 7-8 דק׳ ומוסיפים את השום.

מטגנים עוד דקה ומוסיפים את האפונה והאורז. מטגנים עוד כ 10 דקות.

כמות המים משתנה לפי סוג האורז

מוסיפים תבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
לאחר כ 10 דקות בישול מערבבים קלות את האורז בעזרת מזלג.
מכסים וממשיכים בישול.

כשהאורז מוכן, מוסיפים את הירק הקצוץ ומכסים את הסיר לעוד 15 דק׳ ( גז כבוי)
מערבבים ומגישים לצד סלט.
הערות למתכון:
כמות המים משתנה בהתאם לסוג האורז. לאורז יסמין/בסמטי יספיקו 3.5 כוסות לאורז פרסי מוסיפים 4 כוסות.

12 תגובה

  • חיה
    Posted 18 בינואר 2022 21:21 0Likes

    היי ענתי המקסימה והמוכשרת!
    ראשית בריאות טובה והחלמה מהירה🙏🙏🙏
    כתבת לטגן את האורז 10 דקות…???, או שזו טעות.
    תודה

  • קארין
    Posted 18 בינואר 2022 22:07 0Likes

    מושלם כל מתכון הצגה תןדה על השיתוף

  • טלי
    Posted 19 בינואר 2022 9:20 0Likes

    היי
    האם במהלך הבישול של העוף את מכסה את התבנית עם נייר כסף? או להשאיר פתוח

  • ענבר
    Posted 20 בינואר 2022 9:28 0Likes

    תודה רבה על שיתוף במתכונים נפלאים.
    האם אפשר לוותר על הבצל באורז?

  • נסטיה
    Posted 9 בפברואר 2022 11:24 0Likes

    מהממם !
    צריך לכסות את העוף בהתחלה?

  • חו בסון
    Posted 8 ביולי 2022 10:34 0Likes

    כבר שנים עוקבת אחרייך! המתכונים הכי בטוחים והכי טעימים … אפס טעויות עושים כמו שכתוב במתכון ומצליחים .
    מעבר לזה שאת אדיבה מקצועית ובשלנית מדהימה !
    תודה עלייך! ועל האוכל המדהים שלך ❤️

  • סיגל
    Posted 2 בפברואר 2023 13:08 0Likes

    לא כתבת תפוחי אדמה במתכון

    • ענת אלישע
      Posted 8 בפברואר 2023 11:25 0Likes

      כתוב יקירה מתחת לאחת התמונות וכתוב שזאת אפשרות לא חובה

כתיבת תגובה