פלפלים ממולאים

בימי שישי אצל חמותי חובה סיר ממולאים. לא משנה איזה העיקר שיהיו ממולאים! בכל זאת בית עיראקי..
וברור לכם שגם אצלנו הממולאים תפסו מקום של כבוד כך שעוד תתקלו בהם הרבה בהמשך.
כמה טיפים לגבי ממולאים שרכשתי במהלך השנים :
ממולאים אוהבים זמן בישול!! אל תמהרו ואל תחפשו דרכי קיצור.
את הבישול הראשוני מתחילים על הגז וממשיכים בתנור ולמה?!
כי בתנור הממולאים מקבלים חום מלמעלה ומלמטה ומתקרמלים להם בשקט ושלווה..
ממליצה לעבוד עם סיר בעל תחתית כבדה שמותאם לתנור
תכנית התנור תמיד תהיה על חום סטטי (עליון תחתון)
אני מאוד אוהבת להניח נייר אפיה רטוב וסחוט מעל הממולאים ומעל הנייר להניח מכסה או רדיד אלומניום.
כך הממולאים נשארים רכים ויש פיזור חום אחיד.


המרכיבים:
8 פלפלים אדומים/צהובים
2 כוסות אורז יסמין/עגול , שטוף ומסונן
גזר גדול מגורד דק
עלה סלרי קצוץ כולל העלים
רבע צרור שמיר קצוץ (לא חובה, מוסיף המון)

תבלינים למילוי:
מיץ מלימון שלם בינוני סחוט
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות סילאן
כפית רכז רימונים
כף סוכר חום כהה (דביק)
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל

לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות סילאן
כפית רכז רימונים
חצי לימון סחוט
כף סוכר חום
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל
4 כפות שמן זית
600-700 מ’ל מים רותחים ( כ 3.5 כוסות)

אופן ההכנה:
חותכים את החלק העליון של הפלפלים, מרוקנים מגרעינים ומניחים בצד את ה “המכסים”

מניחים בקערה את כל מרכיבי המילוי והתבלינים ומערבבים היטב.

מחוררים בעדינות את הפלפלים בצדדים בעזרת סכין (כך האורז מתבשל מבפנים).

בסיר רחב מניחים את כל הפלפלים הממולאים.
מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים מעל את המים הרותחים

מערבבים היטב עד איחוד. בעזרת מצקת ממלאים את הפלפלים ברוטב שהכנו ואת השאר שופכים בזהירות לסיר.
לא להיבהל שאין הרבה נוזלים, הפלפלים יגירו נוזלים משלהם בתנור.
מכסים את הפלפלים במכסים שהשארנו בצד.
מניחים נייר אפיה רטוב וסחוט מעל הפלפלים ומכסים ברדיד אלומניום/מכסה של הסיר.
מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לעוד שעה וחצי.

פלפלים ממולאים צבעוניים

הערות למתכון:
לגרסה הבשרית הוסיפו 300 גרם בשר בקר טחון למרכיבי המילוי
בזמן שהממולאים בתנור, תבדקו מדי פעם שלא חסר נוזלים.

14 תגובה

  • קרן
    Posted 3 באוקטובר 2021 21:56 0Likes

    היוש ,
    תודה על המתכון , נשמע ונראה טעים.
    רציתי לשאול איזה סיר את משתמשת שמתאים גם לגז וגם לתנור?
    האם תוכלי להראות בסטורי בבקשה 🙏

    • ענת אלישע
      Posted 5 באוקטובר 2021 9:09 0Likes

      אני מאוד אוהבת להשתמש בסירי נירוסטה שלרוב מותאמים לגז ולתנור, אראה לכם בסטורי בשמחה

  • זוהרה
    Posted 4 באוקטובר 2021 2:26 0Likes

    אם רוצים לוותר על רכז רימונים?
    אפשרי?
    תחליף?

    תודה. אין עלייך:)

    • ענת אלישע
      Posted 5 באוקטובר 2021 9:08 0Likes

      אפשרי אבל במקום להוסיף כף דבש וכף מיץ לימון

  • טל
    Posted 11 באוקטובר 2021 0:34 0Likes

    היי, חייב לשים את הממולאים בתנור? אפשרי לדלג על השלב הזה? תודה!

    • ענת אלישע
      Posted 11 באוקטובר 2021 18:52 0Likes

      לא חייב, מומלץ יחד עם זאת אפשר על הגז על להבה נמוכה

  • מיכל
    Posted 22 בדצמבר 2021 10:00 0Likes

    מתכונים מקסימים…

    שאלה, אפשר לשנות את יחס האורז בשר? לצמצם פחמימות. כלומר שיהיה הרבה יותר בשר ומעט אורז?
    תודה רבה

  • יפעת
    Posted 2 במרץ 2023 13:22 0Likes

    הי ענת
    אורז בסמטי יעבוד?
    תוהה כמה חשוב סוג האורז..כי אין לי בבית את הסוגים שציינת

  • רעות
    Posted 6 בינואר 2024 20:53 0Likes

    הכנתי ויצא ממש טעים אם כי מתוק מדי לדעת רוב השולחן. אנחנו נכין שוב ונוריד במתיקות ונראה איך יצא אבל מבחינת הטעם והמרקם באמת מושלם. רק ננסה פחות מתוק.

    • ענת אלישע
      Posted 7 בינואר 2024 19:27 0Likes

      נכי שמחה לשמוע! לעניין המתיקות זה באמת עניין של טעם ואפשר לשחק עם הכמות

כתיבת תגובה