בימי שישי אצל חמותי חובה סיר ממולאים. לא משנה איזה העיקר שיהיו ממולאים! בכל זאת בית עיראקי..
וברור לכם שגם אצלנו הממולאים תפסו מקום של כבוד כך שעוד תתקלו בהם הרבה בהמשך.
כמה טיפים לגבי ממולאים שרכשתי במהלך השנים :
ממולאים אוהבים זמן בישול!! אל תמהרו ואל תחפשו דרכי קיצור.
את הבישול הראשוני מתחילים על הגז וממשיכים בתנור ולמה?!
כי בתנור הממולאים מקבלים חום מלמעלה ומלמטה ומתקרמלים להם בשקט ושלווה..
ממליצה לעבוד עם סיר בעל תחתית כבדה שמותאם לתנור
תכנית התנור תמיד תהיה על חום סטטי (עליון תחתון)
אני מאוד אוהבת להניח נייר אפיה רטוב וסחוט מעל הממולאים ומעל הנייר להניח מכסה או רדיד אלומניום.
כך הממולאים נשארים רכים ויש פיזור חום אחיד.
המרכיבים:
8 פלפלים אדומים/צהובים
2 כוסות אורז יסמין/עגול , שטוף ומסונן
גזר גדול מגורד דק
עלה סלרי קצוץ כולל העלים
רבע צרור שמיר קצוץ (לא חובה, מוסיף המון)
תבלינים למילוי:
מיץ מלימון שלם בינוני סחוט
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות סילאן
כפית רכז רימונים
כף סוכר חום כהה (דביק)
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל
לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות סילאן
כפית רכז רימונים
חצי לימון סחוט
כף סוכר חום
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל
4 כפות שמן זית
600-700 מ’ל מים רותחים ( כ 3.5 כוסות)
אופן ההכנה:
חותכים את החלק העליון של הפלפלים, מרוקנים מגרעינים ומניחים בצד את ה “המכסים”
מניחים בקערה את כל מרכיבי המילוי והתבלינים ומערבבים היטב.
מחוררים בעדינות את הפלפלים בצדדים בעזרת סכין (כך האורז מתבשל מבפנים).
בסיר רחב מניחים את כל הפלפלים הממולאים.
מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים מעל את המים הרותחים
מערבבים היטב עד איחוד. בעזרת מצקת ממלאים את הפלפלים ברוטב שהכנו ואת השאר שופכים בזהירות לסיר.
לא להיבהל שאין הרבה נוזלים, הפלפלים יגירו נוזלים משלהם בתנור.
מכסים את הפלפלים במכסים שהשארנו בצד.
מניחים נייר אפיה רטוב וסחוט מעל הפלפלים ומכסים ברדיד אלומניום/מכסה של הסיר.
מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לעוד שעה וחצי.
הערות למתכון:
לגרסה הבשרית הוסיפו 300 גרם בשר בקר טחון למרכיבי המילוי
בזמן שהממולאים בתנור, תבדקו מדי פעם שלא חסר נוזלים.
14 תגובה
קרן
היוש ,
תודה על המתכון , נשמע ונראה טעים.
רציתי לשאול איזה סיר את משתמשת שמתאים גם לגז וגם לתנור?
האם תוכלי להראות בסטורי בבקשה 🙏
ענת אלישע
אני מאוד אוהבת להשתמש בסירי נירוסטה שלרוב מותאמים לגז ולתנור, אראה לכם בסטורי בשמחה
זוהרה
אם רוצים לוותר על רכז רימונים?
אפשרי?
תחליף?
תודה. אין עלייך:)
ענת אלישע
אפשרי אבל במקום להוסיף כף דבש וכף מיץ לימון
טל
היי, חייב לשים את הממולאים בתנור? אפשרי לדלג על השלב הזה? תודה!
ענת אלישע
לא חייב, מומלץ יחד עם זאת אפשר על הגז על להבה נמוכה
מיכל
מתכונים מקסימים…
שאלה, אפשר לשנות את יחס האורז בשר? לצמצם פחמימות. כלומר שיהיה הרבה יותר בשר ומעט אורז?
תודה רבה
ענת אלישע
אפשרי רק להוסיף פירורי לחם ..
אפרת בן סלומון
האם הפלפלים בתנור צריכים להישאר מכוסים?
ענת אלישע
אכן כן
יפעת
הי ענת
אורז בסמטי יעבוד?
תוהה כמה חשוב סוג האורז..כי אין לי בבית את הסוגים שציינת
ענת אלישע
גם בסמטי יעבוד אין בעיה
רעות
הכנתי ויצא ממש טעים אם כי מתוק מדי לדעת רוב השולחן. אנחנו נכין שוב ונוריד במתיקות ונראה איך יצא אבל מבחינת הטעם והמרקם באמת מושלם. רק ננסה פחות מתוק.
ענת אלישע
נכי שמחה לשמוע! לעניין המתיקות זה באמת עניין של טעם ואפשר לשחק עם הכמות