פסטה וכדורי בשר בסיר אחד

אני חושבת שזאת בין המנות האהובות ביותר על הילדים. העניין שהיא נשארת איתך גם כשאתה מתבגר. האמת בצדק!! לקחתי את המנה צעד אחד קדימה והכנתי הכל בסיר אחד. רציתי את הטעמים העמוקים של צריבת הקציצות בתוך הפסטה וזה יצא טעיםםםםם. אתן לכם טיפ, עניין גלגול כדורי הבשר קצת מבאס, בכל זאת כדורים קטנים. אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה חצי עד הפעם הבאה..

המרכיבים לכדורי הבשר:
400-500 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ דק
3-4 כפות פירורי לחם
תפוח אדמה קטן קלוף ומגורד דק
1/4 צרור פטרוזיליה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל
כף שמן זית
רבע כוס מים קרים
לצריבת הקציצות:
5-6 כפות שמן זית/אחר

המרכיבים לפסטה:
250-300 גרם פסטה שאוהבים
בצל בינוני קצוץ דק
2 שיניי שום מגורדות/כתושות
פחית עגבניות קצוצות משימורים
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית מלאה מלח
1/2 כפית פלפל
חופן עלי בזיליקום טריים
3.5 כוסות מים רותחים. (כוס מדידה אוניברסלית)

אופן ההכנה:

מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב!! מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
לשים שוב ויוצרים כדורי בשר קטנים.

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את כדורי הבשר.
צורבים היטב משני הצדדים.

מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מערבבים קלות ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הפסטה ושאר המרכיבים.

יוצקים את המים הרותחים ומערבבים בזהירות.

סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 17 דק׳ ( תלוי במידת העשייה שאוהבים)
ממליצה לערבב מדי פעם בכדי לוודא שלא חסר נוזלים. במידה וכן, הוסיפו לפי הצורך.

Leave a comment