הפסטייה היא מנה אלגנטית וטעימה במיוחד. במרוקו נהגו להגיש אותה באירועים מיוחדים כמו חתונה וחינה. בארץ היא יותר מזוהה עם החגים למרות שאני באופן אישי אכלתי אותה בפעם הראשונה בחינה של דודה שלי עוד כשהייתי ילדה.. במקור מכינים אותה מבשר יונים והביצים היו ביצי שליו.. אני גאה לספר שטעמתי מהמנה המקורית והטעם נצרב לי בזיכרון
חזרה להיום
יש המון גרסאות לפסטייה וזו אחת מהן. המתכון של אמא שלי ז׳ל ואני הכי מאושרת ונרגשת להגיש לכם אותו
אז.. תנו כבוד למנה המופלאה הזו וגם לאמא שלי, יהי זכרה ברוך
המרכיבים:
500 גרם סטייק פרגית ( כ – 6 יח׳)
חבילת דפי פילו
4 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
50 גרם צימוקים בהירים
4 ביצים קשות מגורדות דק
4 כפות שקדים טחונים
רבע צרור כוסברה קצוץ
תבלינים:
לפרגיות: 4-5 כפות שמן, מלח ופלפל
למילוי:
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל לבן/שחור
חצי כפית קינמון,
2 כפות סוכר חום כהה
3 כפות שמן.
אבקת סוכר לזרייה מעל המאפים
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם 4 כפות שמן ומוסיפים את הפרגיות. מתבלים במלח ופלפל.
צורבים משני הצדדים ומניחים בצד לצינון.
מחממים מחבת ללא שמן וקולים את השקדים הטחונים. זהירות זה קורה מהר!
לאותה המחבת שצרבנו את הפרגיות מוסיפים 3 כפות שמן ומניחים את הבצלים הפרוסים. מטגנים במשך כ 10 דק’.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.. מוסיפים את הצימוקים וממשיכים לטגן על להבה בינונית עוד כ 20 דק’.
קוצצים את הפרגיות לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל.
מוסיפים גם את הכוסברה השקדים הקלויים את הביצים המגורדות. מבשלים עוד כ 5 דקות.
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומשמנים משני הצדדים בספריי שמן. מקפלים לחצי מניחים את הדף לאורך. מקפלים מעט את החלק העליון שמופנה כלפיכם. מניחים מילוי ומקפלים שוליים. מגלגלים לצורת סיגר רחב או מלבנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי. אופים עד הזהבה.
מפזרים אבקת סוכר ובתאבון
ניתן להכין גם כפסטייה עגולה ולהגיש למרכז השולחן
2 תגובה
פזית
אלופת עולם את
אני רוצה ממך מתכון לבשר ראש מיוחד ברוטב עם נוכחות שווה במיוחד מחכה בציפייה נהנית לעקוב אחריך כל מתכון מדוייק !!❤️
ענת אלישע
בקרוב אעלה לכם