פרגיות ואורז ברוטב לימון ושום

זה היה לי כל כך ברור שברגע שהלימון הכבוש יהיה מוכן אני ארוץ להכין איתו תבשיל כלשהו.. קבלו תבשיל בסיר אחד, בלי בלגן וכלים והטעם.. אוי הטעם.. שימו לב, אתן אפשרויות במרכיבים למי שלא הספיק להכין את הלימון הכבוש שלי.

המרכיבים:
4-6 יח’ סטייק פרגית עם העור
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי שטוף ומסונן
4 לימונים ננסיים כבושים/2 כפות לימון כבוש קנוי
3-4 שיניי שום מגורדות דק/כתושות
חצי פלפל צ’ילי פרוס דק
כפית אורגנו טרי / חצי כפית יבש
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית שטוחה מלח (לפי טעם אישי)
חצי כפית כמון
1/3 כוס שמן זית/אחר


אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את נתחי הפרגיות.
צולים היטב משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.
שימו לב, השלב הזה לוקח זמן (כ 25 דק’ בערך) והוא חלק מתהליך הבישול.
מוסיפים לסיר, לימון כבוש, אורגנו, תבלינים ושום ומערבבים קלות.
מוסיפים כ 3.5 כוסות מים רותחים.
מכסים את הסיר ומבשלים כ 15 דק’ על להבה נמוכה.
מוסיפים את האורז, מערבבים, מוודאים שיש מספיק נוזלים ומכסים את הסיר.
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה למינימום.
מבשלים כ 15-20 דק’.
מכבים את הלהבה ונותנים מנוחה של 10 דק’.
מגישים בתאבון למרכז השולחן.

הצריבה העמוקה היא חלק מהטעמים והבישול של הפרגיות

2 Comments

Leave a comment