מנה קלה ופשוטה להכנה שהילדים מחסלים בשניות! טוב נו גם המבוגרים..
אני הכנתי אותה עם נתחי פרגית חתוכה לקוביות יחד עם זאת תוכלו להכין אותה עם כל נתח אחר.
אין יותר מדי הסברים ותאורים, קל פשוט וטעים, רק תעקבו אחרי ההוראות
המרכיבים:
500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות
1/2 שקית שבבי אורז (או נודלס)
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים (ללא העלים)
פלפל אגום חתוך לרצועות
פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 פרחי ברוקולי בינוניים חתוכים
סלסלת פטריות חתוכות לרבעים
פלפל צ’ילי פרוס
2 שיניי שום כתושות
לרוטב:
5 כפות סילאן
4 כפות סויה מתוקה
3 כפות רוטב סויה
חצי כפית שמן שומשום
חצי כף קורנפלור
כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לפי טעם)
5 כפות שמן זית.
אופן ההכנה:
מחממים שמן ומוסיפים את נתחי הפרגיות. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח.
צורבים היטב משני הצדדים.
במקביל, מניחים את שבבי האורז בקערה ומכסים במים רותחים. מערבבים ומשרים ל 3 דק’.
מסננים ושוטפים את האטריות.
מסירים את הפרגיות מהמחבת ומוסיפים בהדרגה את כל הירקות תוך כדי ערבוב.
חשוב לעבוד על להבה גבוהה!!
מוסיפים את כל הרטבים והקורנפלור, מערבבים היטב ומוסיפים את שבבי האורז והפרגיות.
מערבבים ומגישים בתאבון.
2 תגובה
אמירה
מה זה “שבבי אורז”? אני גרה במקום נידח בארה”ב, כך שאיני מעורה בחדושי המטבח בארץ. אולי יש תחליף שאוכל למצוא בסופרמרקט?
תודה
ענת אלישע
אטריות אורז יעשו את העבודה