פרגיות צלויות לצד קינואה וירקות

לאחרונה יש ביקוש גדול באינסטגרם שלי לאוכל בריא. אני משתדלת לגוון, להכין הכל מהכל.
רוב האנשים מחזיקים בדעה שאוכל בריא הוא פחות טעים.
נתחיל מזה שאין אוכל לא טעים, זה עניין של העדפות וטעם אישי. שנית, עם התיבול והמרכיבים הנכונים
האוכל הכי בריא יהיה גם הכי טעים. אני מאוד משתדלת לאזן את הארוחות בבית כך שיש לי ניסיון די עשיר בעניין..
אני משתפת אתכם באהבה ענקית.
לגבי המתכון הנוכחי, ניתן להמיר את נתח הפרגית שהוא שמן יותר לחזה עוף. המנה תצא לא פחות מוצלחת.
לעניין הקינואה, לפני כמה שנים אכלתי קינואה והודעתי קבל עם ועדה שאני לא נוגעת יותר לעולם בקינואה!
לפני כשנה ישבנו ניסן ואני בבית קפה והוא הזמין לעצמו סלט קינואה. הסתכלתי עליו במבט שלא משתמע לשתי פנים!!
הוא ביקש שאנסה שוב והסלט נראה כל כך טוב שהסכמתי. הבנתי בדיעבד שהניסיון הקודם היה מוטעה לחלוטין
ומי שבישל את הקינואה אז, לא ממש ידע איך. מאז התחלתי לחקור ולנסות קינואה בכל דרך אפשרית ולא תאמינו, התאהבתי.
יש כמה דרכים לבשל את הקינואה. אני אוהבת לבשל אותה בדיוק כמו פסטה.
תעקבו אחרי שלבי המתכון, אתן לכם טיפים להצלחה.

המרכיבים:
6 יח’ סטייק פרגית
למשרה:
2 שיני שום מגורדות דק
חצי כפית ג’ינג’ר מגורד דק
רבע צרור כוסברה קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כף רוטב סויה
כף רוטב טריאקי
כף סילאן טבעי
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
לקינואה:
כוס וחצי קינואה לבנה
ליטר מים + כף מלח
לירקות:
בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום מגורדות דק
גמבה אדומה קצוצה לקוביות
גזר בינוני קלוף ומגורד דק.
קישוא בינוני שטוף וחתוך לקוביות קטנות
רבע צרור כוסברה קצוץ (לא חובה, מוסיף המון)
מיץ מחצי לימון
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל, כפית מחוקה כמון
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בקערה מניחים את נתחי הפרגית ואת התיבול של המשרה.
מערבבים היטב , מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
לאחר שעה, מחממים מחבת פסים עם מעט שמן.
מניחים את נתחי הפרגית וצולים היטב משני הצדדים.

פרגית צלויה במחבת פסים


מניחים את הקינואה במסננת צפופה מאוד ושוטפים היטב!

הקפידו על שטיפה יסודית של הקינואה, זה מנטרל את המרירות שיש בקליפה

מרתיחים מים עם כפית מלח ומוסיפים את הקינואה המסוננת.

הסליל הלבן הקטן הוא סימן שהקינואה מוכנה.

מבשלים כרבע שעה . מסננים שוב.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל והשום.
מטגנים במשך כ 7 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הירקות, מערבבים ומטגנים גם אותם במשך 7 דקות נוספות.
מוסיפים תבלינים ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב.
מוסיפים את הקינואה, מערבבים ומבשלים כחמש דק נוספות.

מקשטים בכוסברה.

מומלץ להגיש לצד סלט ירקות

.

1 תגובה

  • עדן
    Posted 5 בדצמבר 2021 16:15 0Likes

    הכנתי רק את הקינואה ואני חייבת להגיד שעוד לא מצאתי מתכון טוב לקינואה (וניסיתי המון) עד שניסיתי את המתכון הזה !!
    יצא פשוט טעיםםםם !!!
    תודה ענת, שמרתי !!

כתיבת תגובה