בשישי שעבר קמתי במוד יצירתי במיוחד. ההזמנה של הבשר הגיעה והראש התחיל לעבוד.. הילדים ביקשו צלי כתף ואני חיפשתי דרך לייחד את המנה בלי עבודה קשה. אריאלי חזר מבית הספר וביקש פתיתים.. תוך דקה הבנתי מה אני עושה ובכלום ושום דבר עבודה! פתיתים שיתבשלו בציר של הבשר… כך נולד התבשיל הכל כך טעים הזה והכי כיף שהוא סופר קל להכנה..

המרכיבים:
1.3-1.5 נתח צלי כתף חתוך לקוביות (מספר 5)
עצם מח גדולה (לא חובה, מומלץ)
שקית פתיתים (הצורה לבחירתכם)
בצל גדול קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים (ללא העלים)
2 שיניי שום פרוסות דק
2 יח’ עלי דפנה
כפית שטוחה פלפל שחור/לבן
כפית פפריקה מתוקה
כפית מחוקה כורכום
כף מלח (לפי טעם)
1/3 כוס שמן (פלוס 3 כפות לציפוי הפתיתים)


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 150 מעלות חום סטטי!
מחממים שמן בסיר מותאם גז ותנור (ממליצה בחום על רוסטר)
מניחים את קוביות הבשר ועצם המח ומטגנים עד הזהבה עמוקה של הבשר.

מוסיפים, בצל, סלרי ותבלינים ומערבבים היטב.
לאחר כ 2 דקות מוסיפים כ 4 כוסות מים רותחים.
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעתיים או עד ריכוך מלא של הבשר.

בקערה מניחים את הפתיתים ומוסיפים 3 כפות שמן.
מערבבים היטב עד שכל הפתיתים מצופים היטב.

מוציאים את הסיר מהתנור ומוודאים שהבשר רך.
מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
מוודאים שכל הפתיתים מכוסים בנוזלים, במידה וחסר הוסיפו מים רותחים.

מרטיבים וסוחטים נייר אפייה ומניחים ישירות על הפתיתים והבשר.
מכסים במכסה של הסיר ומחזירים לתנור לעוד כחצי שעה.

הערות למתכון:
ניתן להכין את הבשר יום לפני, לצנן ולשמור במקרר ולפני הארוחה להכניס את הפתיתים לבישול אחרון.

6 תגובה

  • איילת
    Posted 26 בינואר 2023 19:14 0Likes

    האם ניתן לעשות עם בשר גולאש

  • איריס
    Posted 26 בינואר 2023 20:44 0Likes

    קיבלתי את המייל ביום שישי בבוקר והחלטתי להכין באותו רגע, יצא פשוט מדהים וטעים. תודה.

  • דניאל
    Posted 12 בפברואר 2023 23:05 0Likes

    מה זה חום סטטי?

  • אוראליה
    Posted 20 במרץ 2023 10:58 0Likes

    היי ענת,
    תודה על מתכון מעולה בפרט ועל שאר המתכונים (הכנתי כמה מהם) בכלל.
    תודה עלייך ועל ההשקעה שלך בבלוג ובכל מדיה אחרת.

כתיבת תגובה