בפסח הלימון מככב!! רוב התבשילים מהמטבח המרוקאי מתובלים בלימון בפסח. באופן כללי אני מאוד אוהבת להשתמש בלימון בתבשילים. הוא מאזן טעמים, מסמיך את הרוטב ומרכך את נתח העוף/הבשר. הפעם הלכתי על שילוב מטורף של תבלינים יחד עם צלעות טלה וחיכיתי בסבלנות לתוצאה.. במילה אחת, הפתעה! טיפ ממני, כשאתם מגישים, אל תוותרו על הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית. הוסיפו אותו מעל הצלעות ותבינו במה מדובר..
מנה חגיגית, סופר קלה להכנה ולגבי מידת העשייה? אתם תחליטו😇 מידת העשייה במתכון היא מדיום. אוהבים וול דאן, השאירו את הצלעות עוד כמה דק׳ עד מידת העשייה הרצוייה רק שימו לב לא לייבש!!
המרכיבים:
8-12 צלעות טלה
700 גרם מיני תפוחי אדמה (שקית)
2 כוסות עגבניות שרי
2 ראשי שום (קוטמים את הראש)
2 פלפלים חריפים (לא חובה, מומלץ)
לימון שטוף ופרוס דק (עם הקליפה)
תבלינים:
כפית ראס תבלין ראס אל חנות
רבע כפית כמון
1/2 כפית פטרוזיליה יבשה/כף טרייה
כפית פלפל שחור גרוס
מלח גס
חצי לימון סחוט
שמן זית
אופן ההכנה:
שוטפים את תפוחי האדמה ומשאירים אותם בקליפתם.
מרתיחים מים בסיר עם כפית מלח ומכניסים את תפוחי האדמה.
מבשלים עד ריכוך מלא ומסננים.
מחממים תנור ל 220 מעלות חום סטטי.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מערבבים בקערית את הראס אל חנות והפטרוזיליה היבשה.
מניחים בתבנית את תפוחי האדמה, העגבניות, השום, הלימון והפלפלים.
יוצקים כ 3-4 כפות שמן זית ואת מיץ הלימון.
מתבלים במעט מלח, פלפל, ראס אל חנות והפטרוזיליה.
מערבבים היטב ומכניסים לתנור ל 35-40 דקות ללא כיסוי.
בינתיים מברישים את צלעות הטלה בשמן זית ומתבלים במלח גס, פלפל שחור וראס אל חנות עם פטרוזיליה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומסדרים את הצלעות מעל הירקות.
מכניסים לתנור ל 15-17 דקות ודואגים להפוך לפחות פעם אחת באמצע.
מוסיפים כ 2 כפות פטרוזליה טרייה קצוצה.
מגישים ויוצקים מעל את הרוטב.
הערות:
כל תנור והחום שלו! ייתכנו שינויים בזמני ההכנה בהתאם לתנור שלכם.
לסרטון ההכנה: