קדירת בשר וכרובית

הכרובית בשיאה, הגשם מיטיב איתה ואני חוגגת . אצלי בבית אוהבים מאוד כרובית ואני מבשלת אותה בכל גרסה אפשרית. הפעם הכנסתי אותה לתנור יחד עם בשר לבישול ארוך בתוך סיר יציקה והתוצאה לא פחות מגן עדן. הכרובית שמרה על צורתה והתמזגה עם טעמי הבשר והירקות האחרים.. התבשיל כמו כל תבשיל לבישול ארוך קל מאוד להכנה ומה שנותר הוא להמתין בסבלנות..

המרכיבים:
1 קג בשר צלעות (מס׳ 2)חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
ראש שום קלוף
2 יח׳ פלפל שושקה חתוך
2 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות.
כרובית שטופה מפורקת לפרחים

תבלינים:
כפית רסק עגבניות
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה ראס אל חנות
1/2 כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן זית
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי.
מחממים שמן זית בסיר מותאם לתנור (ממליצה על יציקה)
ומוסיפים את נתחי הבשר.
צורבים היטב במשך עד הזהבה מכל הצדדים.
מוסיפים את הבצל, העגבניות, הפלפל, השום והתבלינים.

מערבבים ומבשלים כ 10 דקות יחד.
מסדרים את הכרובית בסיר ומוסיפים מים.
מביאים לרתיחה , מכסים את הסיר ומעברים לתנור.
מבשלים כשעתיים וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.
ממליצה להגיש לצד אורז לבן/קוסקוס

מומלץ להגיש בתוספת כוסברה/פטרוזליה קצוצה


4 תגובה

  • ענבל
    Posted 23 בפברואר 2023 6:34 0Likes

    היי ענת
    תודה על המתכון. אפשר להשתמש בנתח אחר? כרובית קפואה?

    • ענת אלישע
      Posted 11 במרץ 2023 13:05 0Likes

      כרובית קפואה פחות ממליצה היות והיא כבר מבושלת ולא תעמוד בזמן בישול ארוך וכן, אפשר עם שריר (מספר 8) או צלי כתף (מספר 5)

  • רינה
    Posted 24 במאי 2023 23:51 0Likes

    היי ,
    אפשר לבשל במקום לשים בתנור?

    • ענת אלישע
      Posted 29 במאי 2023 17:29 0Likes

      אפשר על להבה נמוכה כשעתיים וחצי עד שלוש שעות אבל לשים לב לכמות הנוזלים.

כתיבת תגובה