מתכון ראשון לחנוכה ולשאר ימות השנה. קינוח מושלם וקל להכנה רק זהירות כי הוא ממכר.
להכנת קרם הווניל השתמשתי בשמנת להקצפה 38% השף הלבן שהיא המועדפת עליי כשאני מכינה קינוחים.
הקרם עשיר ונוח מאוד לזילוף. כמה דקות עבודה ויש לכם הצגה על השולחן!! כמות המחמאות שתקצרו תפתיע אתכם מאוד.
בסוף המתכון תמצאו הערה לתחליף לקונוסים ממתכת. בקיצור, מתכון סופר נגיש וקל.
המרכיבים ל 12 יח:
חבילת בצק עלים פילאס טורקי
6-12 קונוסים ממתכת
1/2 כוס סוכר
ביצה טרופה להברשה
מעט ספריי שמן ( לשימון הקונוסים )
לקרם הווניל:
שמנת להקצפה 38% השף הלבן
2 כפות גדושות פודינג וניל
2 כפות שטוחות אבקת סוכר
חצי כוס ריבת תותים
אופן ההכנה:
מפשירים את בצק העלים לילה לפני במקרר. עובדים איתו כשהוא קר מאוד.
בעזרת סכין חותכים יריעה באורך 30 ס”מ.
את היריעה חותכים לרצועות ברוחב של 2.5 ס”מ.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
משמנים מעט את הקונוסים.
מלפפים רצועה על הקונוס כאשר בכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם. ( מתחילים מהשפיץ )
ממשיכים כך עם כל השאר. מורחים את הקונוסים עם הבצק בביצה ומגלגלים בסוכר.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר ואופים עד הזהבה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
שימו לב, לאחר האפייה מחלצים את הקונוסים מהבצק.
אם הקונוס עדיין לבן בחלק הפנימי אז מחזירים לתנור לעוד כ 5 דקות של אפייה.
לקרם הוניל:
מניחים בקערה את הפודינג ואבקת הסוכר ומוסיפים את מיכל השמנת .
מקציפים עד התייצבות (כ 2 דקות).
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן.
מעבירים גם את הריבה לשק זילוף.
ממלאים את הקונוסים במעט ריבה בבסיס ומעליו את קרם הווניל.
הערות למתכון:
ניתן להכין קונוסים בבית!
מצפים גביעי גלידה בנייר אלומיניום ומהדקים היטב. משמנים קלות ומלפפים את הבצק. אופים לפי המתכון.
פרסום בשיתוף השף הלבן