בית מרוקאי זה בית של קציצות בכל וורסיה אפשרית בשישי בצהריים😊
העיקר שיהיה פלפל חריף שרוף על הגז, מטבוחה וקנקן תה עם שיבא או עם נענע מתוק במיוחד!! שילוב קטלני אגב😉
הפעם הבאתי לכם את הגרסה הפחות מתוקה והיא טעימה לא פחות!! אין מה לעשות, בצלים שמתבשלים המון זמן על הגז טעימים בכל דרך אפשרית! בין עם משלבים אותם עם עוף או בשר או קציצות. בצלים מקורמלים זאת אהבה.
בגדול, במתכון הזה אין מים בכלל אמה מה, הוספתי רבע כוס מים למתכון בכדי שלא תבהלו.. מי שרוצה להכין בלי המים יותר ממוזמן.
רק אומרת, שלהכניס את הקציצות האלה לתוך לחמנייה שנאפתה במקום.. גן עדן שלום..
המרכיבים:
600 גרם בשר בקר טחון
רבע צרור פטרוזיליה
1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה בינוני קלוף
3 כפות פירורי לחם
2 כפות מים קרים
מלח, פלפל, חצי כפית ראס אל חנות
לרוטב הבצלים:
8-10 בצלים פרוסים
2 שיניי שום מגורדות
2 כפות סילאן
חצי כפית פלפל שחור/לבן
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט אגוז מוסקט מגורד ( אפשר טחון עם דגש על מעט)
מלח לפי טעם
1/4 כוס מים
7-8 כפות שמן זית/רגיל
אופן ההכנה:
לקציצות:
מניחים במעבד המזון את הפטרוזיליה, תפוחי האדמה והבצל, קוצצים היטב.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות.
לשים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
הכנת הבצלים:
בסיר רחב מניחים את הבצלים הפרוסים, השום, השמן ואת כל התבלינים.
עובדים עם להבה גבוהה! מטגנים במשך כ 15 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים רבע כוס מים, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
בינתיים מכינים קציצות ומוסיפים גם אותם לרוטב הבצלים.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה ורבע.
מדי פעם מנערים קלות את הסיר בכדי למנוע הדבקות של הבצל לתחתית הסיר
31 תגובה
הודיה
ניתן להחליף את הסילאן בדבש או במשהו אחר ?
ענת אלישע
כן אפשרי
אהובה
תודה על מתכון מעולה!
מיטל
נראה מעולה!
רבע כוס מים מספיקה? נראה לי שאין מספיק נוזלים בסיר…
ענת אלישע
ברגע שמנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר הבצלים מגירים המון נוזלים
מוריה
הי ענת.כמות המים לצערי לא הספיקה לי.. הכיצד? ניתן להוסיף נוזלים נוספים ?
ענת אלישע
חובה לעבוד עם להבה נמוכה!! בזמן שמנמיכים את הלהבה הבצלים מפרישים נוזלים. בכל מקרה שאין מספיק תמיד ניתן להוסיף חצי כוס.
נעמה
אפשר לוותר על אגוז מוסקט?
ענת אלישע
אפשר אבל זה ייגרע מהטעם
עדן
אפשר לוותר על התבלין ראס אל חנות
או לשים משהו אחר במקום?
ענת אלישע
אפשר רק מלח ופלפל במקום
עדן קסט
היי , האם אפשר לוותר על התבין ראס אל חנות
או לשים משהו אחר במקום?
ענת אלישע
אפשר רק מלח ופלפל במקום
נועה
שלום
האם אפשר עם עוף טחון?
ענת אלישע
ממליצה לערבב עוף ובקר יחד
נטע
את התפוח אדמה בקציצות צריך קודם לבשל נכון?
ענת אלישע
לא יקירה אין צורך
נטע
צריך לבשל את התפוח אדמה לפני שמערבבים עם תבליני הקציצות?
ענת אלישע
לא אין צורך
יהודית הופמן
הכנתי ויצא אליפות ליקקו את הסיר תודה רבה לך !
אני פחדתי שלא יספיק המים שמתי כוס מים ונתתי לזה להתבשל על אש נמוכה וחצי שעה לפני סיום הבישול הרמתי את המכסה ויצא אליפות !
ענת אלישע
לבריאות!!
גלי
רוטב מדהים! מאוהבת
רוני
לא צריך להוסיף ביצה לתערובת של הקציצות?
ענת אלישע
אין צורך
נוי
היי
אפשרי כוסברה במקום פטרוזיליה ?
ענת אלישע
עניין של טעם
אלינור
מתה על המתכון הזה! עושה שוב
אפשר בטטה במקום תפוא? כיאין לי
ענת אלישע
בהחלט
שרון
הכנתי ויצאתי טעים!!! תודה על מתכון מעולה 🙂
תמי
ענת קודם כל תודה על המתכונים שלך הם נהדרים!
בנוגע למתכון הזה אפשר להחליף את הסילון ברכז רימונים או מולסה או שילוב?
תודה 🙂
ענת אלישע
שילוב של שניהם יקירה