כשהילדים היו קטנים הייתי משלבת להם בורגול בקציצות ולא משנה אם זה היה קציצות עוף או בקר. השילוב של הבורגול בתוך הקציצה הוא אחד הטעימים שיש! אז אחרי המון זמן שלא הכנתי להם אותם הגיע הזמן ליצור איתן תבשיל חדש ומיוחד. ככה אני אוהבת, להתחיל מהקציצות, לתת לעיסת הבשר לנוח במקרר ואז באותה ההזדמנות להחליט מה נכנס לסיר.. מה שהיה לי במקרר נכנס והשילוב יצא מטורףףףף!!
המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון/עוף טחון/פרגית וכו׳
1/3 כוס בורגול
בצל גדול
1/2 צרור פטרוזיליה
2 כפות פירורי לחם
ביצה שלמה
כפית שטוחה ראס אל חנות
כפית שטוחה פלפל
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
לרוטב:
300-400 גרם קוביות דלעת
4 גבעולי סלרי קצוצים
חבילת מנגולד קצוצה (בלי הגבעול)
5 שיניי שום פרוסות דק
3 עגבניות קלופות וקצוצות
ליים שלם סחוט/מיץ מחצי לימון טרי
כף רכז רימונים
כפית סוכר חום כהה/כף סילאן
כפית שטוחה ראס אל חנות
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית גדושה רסק עגבניות
מלח לפי טעם אישי
1/3 כוס שמן זית/אחר
אופן ההכנה:
שוטפים את הבורגול היטב ומשרים בקערה עם מים רותחים כ 10 דקות.
שוטפים ומסננים מנוזלים.
.
טוחנים דק בצל ופטרוזיליה ומעבירים לקערה יחד עם שאר מרכיבי הקציצות (כולל הבורגול)
לשים היטב! מתקבלת עיסה מעט רכה וזה בסדר.
מכניסים למקרר למינימום חצי שעה!
.
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים, שום, סלרי ועגבניות. מטגנים כ 2 דקות ומוסיפים דלעת ועלי מנגולד.
מטגנים עוד כ 5 דקות ומוסיפים את כל התבלינים.
לאחר ערבוב של דקה מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה.
בינתיים יוצרים קציצות ומוסיפים גם אותן לסיר.
מכסים את הסיר שוב ומבשלים כשעה ורבע. הקפידו להזיז מעט את הסיר מדי פעם ולטלטל את הקציצות.
מגישים לצד אורז לבן.