כשהייתי קטנה אמא שלי הייתה מכינה המון את המנה הזאת. בכל פעם שרק הרחתי את הריח הלימוני והקציצות עיקמתי פרצוף בידיעה שאין סיכוי שאני אוכלת את זה. השנים עברו ולאט לאט למדתי לאהוב ולהעריך את הסיר המופלא הזה! טעמים וניחוחות מאוד מיוחדים, טעמים של בית..
אחת המנות האהובות על רוני שלי ובשישי האחרון היא חגגה מאושר. ברור שצילמתי לכם מיד גם בגלל שזה מתכון חובה של אמא שלי ז”ל וגם בגלל החגים שמתקרבים..
המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון (צלעות/צוואר)
בצל בינוני קלוף.
תפוח אדמה קטן קלוף (לא מבושל)
חצי צרור פטרוזיליה
4 כפות פירורי לחם
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
כף שמן זית
המרכיבים לרוטב:
6-7 גבעולי סלרי נקיים ושטופים
3 יח’ שומר קלוף ופרוס
2 בצלים בינוניים פרוסים
4 שיניי שום חצויות
כף לימון כבוש
חצי לימון סחוט טרי
כפית סילאן
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית ראס אל חנות
כפית מחוקה פלפל שחור/לבן
כפית שוחה מלח (לפי טעם)
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
במעבד המזון מניחים בצל, פטרוזיליה, תפוחי אדמה וקוצצים היטב.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון , הירק שקצצנו, פירורי הלחם והתבלינים.
לשים היטב ובמידה והעיסה קשה מוסיפים רבע כוס מים קרים ולשים שוב.
מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
יוצרים קציצות מוארכות/עגולות
מכינים את הרוטב:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הפרוס
מטגנים עד הזהבה קלה בלבד. מוסיפים בזהירות את הקציצות לסיר וצורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את שיניי השום ולאחר מכן את השומר והסלרי .
מוסיפים תבלינים ומזליפים כ 2.5 כוסות מים רותחים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה ורבע.
מסירים את המכסה ומבשלים עוד כרבע שעה או עד צמצום של הרוטב.
7 תגובה
לימור
היי ענת
יש לי הכל למעט לימון כבוש- מה אפשר במקום?
או אם אפשר בלעדיו?
לעשות בסיר סוטאג גדול?
כמה קציצות יוצא בערך בחצי קילו? אם ארצה קילו להכפיל כמויות?
תודההה
ענת אלישע
להכפיל כמויות משמע להכפיל מרכיבים. כמות הקציצות בהתאם לגודל שמכינים אותן לכן זה משתנה. במקום לימון כבוש ניתן לפרוס 3 פרוסות לימון (ללא הקליפה) ולשים במקום
לימור
תודה רבה!!! הכנתי יצא מושלם
מיכל
אפשר בלי פירורי לחם? מה לשים במקום?
ענת אלישע
שיבולת שועל
מיכל מנשה
היי ענת,
אפשר לשים חזה עוף טחון במקום בשר טחון?
תודה
ענת אלישע
אפשרי בהחלט אבל להוסיף קישוא מגורד דק, סחוט מנוזלים וביצה לעיסה