הקציצה הראשונה שהילדים שלי טעמו כתינוקות זאת הקציצה הזו. הייתי מועכת להם את הקציצה עם תפוחי האדמה והם היו מחסלים. את הטעימה הראשונה הם עשו אצל אמא שלי ז”ל ואח”כ הייתי מכינה להם פעם בשבוע קבוע. הסיר הזה כמו רבים לפניו, מלא בזכרונות ילדות. זוכרת שסבתא תמו שלי ז”ל הייתה מכינה ואחריה אמא שלי ואני הצטרפתי בהמשך.. הוא פשוט וקל להכנה ואין אחד שלא מתאהב בביס הראשון!!
מוכנים להתאהב גם??
המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קלוף
תפוח אדמה קטן קלוף
חצי צרור פטרוזיליה
3-4 כפות פירורי לחם
1/2 כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן/שחור
מלח לפי טעם אישי
לרוטב:
5-6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום פרוסות
כפית כורכום
כפית שטוחה ראס אל חנות
כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר פחות לקטנים)
כפית שטוחה מלח
5 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
במעבד המזון מניחים בצל, פטרוזיליה ותפוח אדמה וקוצצים דק.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות.
לשים היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל והשום.
מטגנים במשך כ 7 דק’ תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והמים הרותחים.
מערבבים ומביאים לרתיחה.
יוצרים קציצות ומוסיפים אותן לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כשעה ורבע או עד הסמכה של הרוטב.
בתאבון.
לסרטון ההכנה:
2 תגובה
נועה
הכנתי הרבה מתכונים של קציצות בשר אבל המתכון הזה הכי מושלם !
אורלי
תודה ענת,
שילבתי קוביות בטטה, מתכון מעולה!