רולדות שמרים במילוי שוקולד וחלווה

יום הכיפורים מגיע אוטוטו ואיתו הביקוש לעוגות לפתיחת הצום. הפעם אני מביאה לכם מתכון לבצק שמרים שאתם כל כך הולכים לאמץ!! זה הבצק לעוגות שמרים הראשון שהתחלתי לעבוד איתו והצלחתי! הוא נח לעבודה וקל להכנה ועל הטעם אני לא מדברת.. הכנתי הפעם בצורת רולדות כי זה המתכון המקורי. פעם אבל ממש פעם, כשהייתי ילדה, אמא שלי ז׳ל נהגה להכין לנו את הרולדות האלה ואנחנו היינו מכורים!! בלי קליעות מסובכות, רק רולדות. שימו לב להערות בסוף המתכון לגרסת הפרווה, יוצא לא פחות מוצלח. את התודה הענקית למתכון הזה אני חייבת לחמותי היקרה שהעבירה לי אותו לפני המון שנים ומאז אני מאוהבת. הגיע הזמן שגם אתם תהנו.

המרכיבים לבצק:
1 קג קמח לבן/קמח כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים (כפות מדידה)
3 ביצים L
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (טמפ׳ החדר)
240 מל חלב פושר (כוס מדידה)
1/2 כוס שמן (כוס מדידה)
1/2 כוס סוכר
קורט מלח

למילוי:
ממרח שוקולד שאוהבים
חלווה מפוררת

לציפוי:
ביצה + כף חלב
מעט שומשום (לא חובה)

סירופ סוכר:
כוס מים
כוס סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים ביצים, חלב, שמן וחמאה ולשים כ 3 דקות.
מוסיפים קורט מלח ולשים עוד 7 דקות במהירות נמוכה בינונית.
מתקבל בצק רך ונעים.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת/מקומחת קלות
מכסים במגבת/ניילון ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.

מחלקים את הבצק ל 5 כדורים (366 גרם כ׳א)
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי
מרדדים כל כדור למלבן באורך התבנית שלכם.
מורחים ממרח שוקולד בנדיבות ומפזרים פירורי חלווה.

מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית. ממשיכים כך עם השאר ומניחים במרווחים בתבנית.
במידה והתבנית לא מספיקה לכל הרולדות אופים בנפרד בתבנית אחרת.

מכסים את התבנית במגבת נקייה ומתפיחים כחצי שעה או עד הכפלת נפח.
בינתיים מניחים את הסוכר והמים בקלחת ומבשלים תוך כדי ערבוב עד המסה מלאה של הסוכר. מצננים!!
מברישים את הרולדות בביצה טרופה עם חלב ומקשטים בשומשום.

אופים בתנור עד הזהבה.
מזליפים מי סוכר על הרולדות החמות ומניחים בצד לצינון מלא.

הערות:
לגרסת הפרווה, ממירים את החלב במים, את החמאה לנטורינה ומורחים ממרח פרווה.
מברישים בביצה טרופה עם מעט סילאן.
שימו לב, העוגות מתפוצצות בצדדים וזה הכי בסדר.

ניתן להכין את הבצק בלילה ולהתפיח במקרר עד הבוקר.
ניתן להקפיא את הרולדות לאחר האפייה.

8 Comments

  • רחלי
    Posted 4 באוקטובר 2022 13:01 0Likes

    יצאו 5 רולדות, מהמםם

    • ענת
      Posted 24 באוקטובר 2022 19:17 0Likes

      יצאו לי 7 רולדות גדולות וטעימות מאוד מתכון מושלם עם טעם של פעם באמת תודה…🙏🙏🙏

  • ענת
    Posted 24 באוקטובר 2022 19:14 0Likes

    יצאו לי 7 רולדות גדולות וטעימות מאוד מתכון מושלם עם טעם של פעם באמת תודה…🙏🙏🙏

  • אלמוג
    Posted 9 בנובמבר 2022 9:04 0Likes

    נראה מעולה!!
    במידה ואני מכינה חצי כמות
    לשים ביצה אחת או שתיים ?

  • טובה
    Posted 13 בדצמבר 2022 23:13 0Likes

    אם אין לי כוס מדידה וכף מדידה מה הכמויות שאצטרך לשים?

    • ענת אלישע
      Posted 14 בינואר 2023 13:24 0Likes

      ממליצה בחום להצטייד בכוס מדידה , אפייה זה מדוייק לא בערך

Leave a comment