ריבת צימוקים ואגוזים

חלקכם מכיר את הריבה הזאת כ “מרוז’יה” אצלנו בבית היא נקראה ג’ילייה.
אחת הריבות הטעימות שקיימות והיחידה שמצריכה הכנה של לילה קודם.
אשתף אתכם שבפעם הראשונה שהכנתי אותה חששתי מאוד. שחזרתי את ההכנה נטו מהזיכרון.
זה היה שנה וחצי אחרי שאימי נפטרה והמימונה הגיעה. כל כך רציתי לשמח את אבא שלי ז”ל ואת האחים שלי.
הכנתי והייתי מאוד מרוצה מהמרקם אבל משהו היה חסר לי בטעם.
אחרי ניסיונות לשחזר עם האחיות שלי הבנתי שהטעם שחסר לי הוא זנגוויל!
אני סופר גאה להעביר אליכם את המתכונים לריבות של אמא שלי ז”ל.
בעצם זה שאתם מכינים אני משמרת את הזכרונות ומעבירה את המסורת.

המרכיבים:
1 קג צימוקים שחורים
700 גרם סוכר
1 כוס יין אדום יבש
כפית מחוקה קינמון
1/4 כפית זנגוויל טחון
כוס וחצי אגוזי מלך טבעיים קצוצים
כוס מים
מיץ מלימון וחצי

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מניחים צימוקים, סוכר, יין, קינמון וזנגוויל.

מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד. מניחים להשרייה של לילה מחוץ למקרר.
מעבירים את הצימוקים המושרים (עם הנוזלים) לסיר רחב ומוסיפים כוס מים.
מבשלים על להבה נמוכה כארבעים דק’.
חשוב לערבב כל כמה דק’.

מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כ 15 דק׳ תוך כדי ערבוב .


מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים. מכבים את הלהבה ומצננים.

כתיבת תגובה